fredag den 30. april 2010

Ting fra olde...

Jeg vil gerne viser jer nogle flere af de ting vi har fået fra olde... godterne viser jeg sådan lidt afgangen
Se lige disse, synes jeg, super fede grafisk "rene" krukker, SILD og FEDT, kan det siges mere enkelt...??

"Spectrum står der i bunden", er der nogen som kender noget til det navn/firma?

At vi så snyder, her i familien, og fylder de 2 skønne krukker med alskens lækre, sund ting og sætter dem på morgenbordet hver dag, er en helt anden sag;)

torsdag den 29. april 2010

Blomstrende Street Art

Det er helt fantastisk hvad et par dage med regn, efterfulgt af sol og varme kan gøre ved træerne i vores gård:))


tirsdag den 27. april 2010

Rund pude i strik

Jeg har på flere blogs og hjemmesider set runde puder syet i "patchwork-lagkage-stil". Jeg tænkte om det ikke kunne lade sig gøre at udføre i garn, og som tænkt så gjort.....
.... så her vil jeg lige løfte sløret for en opgave jeg designede, udførte og solgte til ugebladet Hendes Verden i sidste uge.
Jeg har strikket vendestrik , brugt af alle mulige forskellige rester og kvaliteter garn (uld, mohair og båndgarn), primært fra Garnstudio, og det er der kommet denne, synes jeg, skønne runde pude ud af. Der er ikke noget med nogen opskrift her på bloggen, for puden tilhører nu ugebladet og de vil bringe den engang i efteråret. Derfor faldt valget på de lidt mørkere og mere duche farver.
Jeg skal selvfølgelig nok til give et hint når den udkommer i bladet...:)

søndag den 25. april 2010

Jeg er en lykkelig kvinde.....:)

sommerfuglen ovenfor er min egen kreation

..... når jeg sådan får mulighed for at tilbringe min søndag i Vanløse på et applikationskursus som super dygtig Karen Marie var arrangør af og underviser på.
Sikken en dag, sikken megen inspiration og sikke mange kreative kvinder!
Jeg har fået rigtig mange brugbare teknikker med mig hjem i bagagen, både fra hvad jeg selv nåede at have mellem hænderne, men også hvad jeg så hos de andre deltagere. Og hvilken fornøjelse at møde en masse andre "bloggere", som jeg kender fra "blogland"
:)

Koncentration hos alle, men også tid til hyggesnak, pjat og gode råd! Over til venstre sidder Susan.




Notesbog ovenfor udført af Anne Dorte.


Ovenfor ser i Puk´s skønne ting, et stort betræk til en kinabog, en lille notesbog a la Karen Marie og et fedt "rygmærke" til en færdig quiltet jakke.

Uglen ovenfor blev sirligt broderet af en kvinde, som jeg desværre ikke kan huske navnet på (undskyld!) og som ikke er på bloggen, men det kommer du sikkert snart!!:)

Håndapplikation, hagesmæk til lillemanden og notesbog udført af "Frøken nobel"


Ovenfor og nedenunder mine egne 2 notesbøger....



.... samt en god start på et applikeret bælte. Der er stadig en del arbejde tilbage, men jeg håber på, at jeg kan vise jer det færdig resultat snarest.

I dag blev jeg vældig bidt af alle de muligheder applikation har åbnet for mig, og jeg kan pludselig se hvad jeg kan bruge alle mine små rester til. Dagen var alt for kort. Kurset varede 7 timer, og timerne bare fløj afsted i godt selskab og med denne dejligste mad i maven (som Karen Marie sørme også havde lavet). Jeg har hørt en lille fugl pippe om at der kommer kurser igen til efteråret, og det kan jeg kun anbefale på det varmeste.

lørdag den 24. april 2010

Fra yndig dug til super romantisk tunika

Jeg prøver engang imellem at få produceret noget på min symaskine, men er lidt doven på det punkt, og fordi det ikke lige er der jeg har min force. Det lykkedes dog for mig forleden, at få startet på og færdiggjort en ide.
Jeg havde nemlig gået og funderet over om jeg kunne forvandle denne super søde og yndige dug, som kommer fra min mands mormors hjem, til en kortærmede tunika.

Jeg købte et Onion snitmønster i Stof 2000 og klippede og "klistrede" for at få de broderede roser på dugens midte til at sidde på tunikaens bærestykke. For at det kunne lade sig gøre, måtte jeg lave en søm ned MB og MF. Dugen var afsluttet med et lille hulbroderi, som jeg ligeledes udnyttede, og brugte som afslutning på ærmerne og forneden på tunikaen.


Den er så yndig den tunika, at jeg ved, at hvis jeg skal føle mig tilpas i den, skal den have lidt kontrast som f.eks en cowboy- eller herrevest, og måske et bælte til taljen.
Næste gang jeg skal sy af samme mønster skal jeg have gjort ærmegabet større, det er en smule snævert. Og for- og bagstykke skal gøres en smule smallere.

Men jeg vil sige, at min ide lykkedes, og at jeg nok skal være yndig i modellen hele sommeren;)

torsdag den 22. april 2010

På billedet ovenover er på Folke er omkring 2½ år, plus/minus et par måneder.

En dag sad han i køkkenet og tegnede. Krims-krams var det, der blev produceret mest af omkring det tidspunkt, men så lige pludselig mellem alle krusse-dullerne dukkede der dette skønne lidt mutte ansigt frem.


Efter at Folke var blevet foreviget med sin fine tegning (foran en åben opvaskemaskine.....! Det er bevis for at det var før at jeg fik en blog:)), laminerede jeg straks tegningen til evigt minde.

At den nu er væk, er en helt anden historie....
Tegningen blev vakt til live, fik jeans, ternet skjorte, en strikket vest og masser af knus og kram:)

Tanker om opgaver og arbejde

puuuuuust......, hvor er det dejligt. Jeg skal godt nok på arbejdet i 8 timer lige om lidt, men jeg er lige pt færdig med alle mine freelance opgaver.
Jeg afleverede en puf, en pølle og 3 puder i mandags til Hendes Verden, 10 dage for sent!.... og jeg har endda haft Winnie, min søde "strikkedame" til at strikke de 2 af puderne og pøllen!!

Det fyldte så meget på bagsædet af bilen, at jeg knap og nap kunne kigge ud af bagruden.
I går var jeg igen ude og afholde en workshop, denne gang på Frøbel Seminarium.
Skøn eftermiddag med entusiastiske kvinder, som var ivrige for at lære.

Her til morgen har jeg så brugt en time på at rydde op, lægge garner på plads, strikkepinde, hæklenåle og alle mine modellerne tilbage i de rigtige kasser.
Jeg har smidt lister ud med notater om hvad jeg skulle huske til de forskellige ting og halv færdige opskrifter, med andre ord.... jeg kan se mit skrivebord/arbejdsplads igen, juhu....

Det er lidt en sjov fornemmelse, for det er jo fantastisk følelse at få opgaverne, beslutte sig for farverne og bestiller garnet/stoffet/tilbehøret hjem fra de forskellige firmaer. Det er sjovt når pakkeposten ringer på, og jeg flår kassen op, som var det en anden julegave, og lægger materialerne til rette på hylderne.
Men så kommer der de øjeblikke hvor jeg ikke kan tage mig sammen og blive færdig, hvor sofaen, tæppet og fjernsynet kalder. Men jeg har heldigvis fundet ud af hvornår jeg får det sådan, og det er når jeg har for meget at lave.
Jeg prøver så at tænke, at sådan er der sikkert også nogen af jer der har det engang imellem med jeres arbejde, at I er lidt trætte af det??

Det der bare er problemet for mig er at det også er min hobby, at mit arbejde og hobby i den grad smelter sammen, og når der så er for meget, bliver det hele for meget!

Men nu skal jeg i gang med noget sjovt. Karen Marie og jeg har nemlig planlagt en sag, en dejlig sommerting, som vi skal lave færdig her i starten af Maj og pudsigt nok glæder jeg mig til at komme igen med det arbejde. Måske er det den kreative smeltedigel vi 2 får oparbejdet når vi sidder på vores stamcafé og brainstormer......:)

Hvordan takler du dine "arbejdes-nedture"??

God dag, Stine:)

onsdag den 21. april 2010

Sommertøj til Build a Bear

Så er det endelig sommer i Bamseland. Både de store Build a Bear bamser og deres mindre venner har fundet blandt andet badetøjet frem i denne uges nummer af Hendes Verden.
Og der er mange andre gode ideer at finde i bladet, kæde af hønseringe, spændende bolig reportage og inspiration til spansk inspireret forårs bruchen, uhmmmm.....

Jeg har selv taget nogle ekstra billeder, fordi jeg synes ikke rigtig at man kan se den søde, hæklede og stribede sommer bøllehat i bladet. Men opskriften er der!

... og is kan man da aldrig få nok af:)

Det fine turkis blå tapet som bamse-hunden sidder op af, er fra Mandrup-Poulsen Tapeter (Petits Fours fra Eijffinger 397026).
Jeg synes at det er et stykke super fint tapet, som på en måde ligner vand, og som ville være
skønt på en væg i badeværelset eller børneværelset, eller på skufferne af en lille turkismalet kommode til selv samme steder.
Jeg må vist bare til og gang kan jeg mærke....:)

tirsdag den 20. april 2010

Netbutik som er værd at kigge ind i .....

Jeg har fundet en skøn butik på nettet, som bestemt er værd at bruge lidt tid og måske penge på:)
De har alskens forskellige bomuldstoffer, det ene mønster er skønner end det andet.
Lækre strik garner, håndarbejdsbøger og spændende magasiner. Det eneste som er et problem, er at man næste ikke har tid til at se det hele...:)
Men hvis man måske alligevel var på en lille ferie i New York, kunne man måske liiiige ligge vejen forbi!?
Man har vel lov at dagdrømme lidt.
Hvad dagdrømmer du om??

God dag Stine:)



mandag den 19. april 2010

Eftermiddagshygge


Folke har fået en stabel modeltogs blade af en ældre mand fra gården. De blev kigget, klippet og revet i, og se lige en skøn og kreativ togbane Folke fik lavet. Med tungen lige i munden sad han med store stykker tape og klistrede A4 papirene sammen. Togbanen blev hurtigt tegnet og de sirligt udklippede billeder af togene klistret fast.


Super hyggeligt og nem underholdning, som min dreng ( 5 år) helt selv kunne styre. Og imens kunne moderen jo også lige nå og lave nogle af hendes "hygge-ting":)
Er der nogen af jer "bloggere" som har nogle nemme, sjove og overskuelige små projekter til børn??

søndag den 18. april 2010

Hæklet Street Art i bevægelse.....


Jeg måtte simpelthen forsøge mig igen med endnu en omgang Street Art.
Sidst havde jeg syet nogle oldemorsfirkanter på en af skulpturene nede på pladsen foran Forum. Dem er der altså nogen som har pillet/hevet/revet af, desværre...

Og kuglerne i gården er der stadig.
Reaktionerne har været lidt forskellige, men den mest morsomme var Berit, som havde set dem, og ikke egentlig undret sig over de nye gevækster, men mere tænkt, .... endelig er træet ved at springe ud, nu er det ved at være forår.... Hun syntes at de passede så godt til træet:)


Denne gang har jeg syet mine hæklerier på min egen cykel. Blomster og blomsterknopper i bevægelse/mobil dekoration, Street Art, som suser gennem byen ...., kært barn har mange navne:)
Et er sikkert, valgt af farverne gør at jeg kan ses, og det også langt væk.
Noget andet er at jeg nyder at lave den her form for sjov og ballade. Så jeg skal nok finde på noget mere. Og drømmen om at beklæde en hel lygtepæl eller et nedløbsrør, eksisterer endnu!

lørdag den 17. april 2010

Farvestrålende retro knapper


I går aftens kiggede jeg for første gang rigtig i alle skufferne i den lille metal- kommode, som jeg har fået af Elly (min mands mormor på 98 år), efter at hun er kommet på plejehjem.
Et rent slaraffenland af knapper i mange forskellige former, farver og materialer.
Det rene guf, som i en velassorteret slikbutik. Jeg kan slet ikke få mine arme ned af lutter begejstring over de farvestrålende godter og "søde" sager:)
Elly har haft orden i sagerne, knapperne er bundet i "familier", og hver farve har sit rum.

Jeg føler tilgengæld, at mit job er at finde de helt rigtige placeringer til de skønne knapper, så de rigtig kan komme til deres ret....
:)




.... og metal-kommoden, som for mig, er en fryd i sig selv, skal tørres af. De små bider af bånd og elastik, jeg slet ikke kunne bruge, skal sorteres fra, og andre af mine materialer skal ligger i skufferne i stedet for. Skabet skal have sin faste plads på mit arbejdsbord og skufferne skal igen åbnes, lukkes og bruges som jeg ved, at de engang flittigt er blevet:)

fredag den 16. april 2010

Retro vest med applikation


Se lige hvad jeg har bedrevet. Er super stolt:) Jeg har applikeret denne sommerfugl, jeg selv har tegnet, på et gammelt quiltet stykke stof, som jeg for flere år siden fik af min moster og som hun sikkert har haft liggende endnu længere.....;)
Sommerfuglens vinger er lavet i bomuldstoffer fra
Stof & Stil, kroppen er en metervare fra Stof 2000, skråbåndet er købt til projektet og pigen er min kønne datter på snart 11 år.
Jeg var spændt på om hun egentlig ville have vesten,
eller om den var for "pattet", men hun var glad!
Man kan jo aldrig vide i den alder.

Men hun så super cool ud, da hun gik ud af døren, på vej til skole iført, stramme jeans og lilla bluse, All Stars og mors hjemme kreation....

Nu har jeg fået blod på tanden og glæder mig bare endnu mere til jeg skal på applikations kursus næste weekend igen, hos min kære, kreative freelance kollega Karen Marie og lære en hel masse teknikker og forhåbentlig komme hjem med noget til mig selv... lidt applikation på en pelsvest, et bælte...hmmmm

onsdag den 14. april 2010

Detaljer i neon

Jeg har mange forskellige materialer i neon farver, sytråd, velcro bånd fra Stof & Stil og garn fra Hjertegarn. Men et af de materialer jeg oftest arbejder med, er mursnor i forskellige krasse farver som jeg blandt andet køber i SILVAN i flise-afdelingen. Jeg mener at huske at prisen for en rulle/vindsel ligger lige under 40 kr. Og en rulle er nok til f.eks at hækle dette fancy bælte.
Opskriften blev bragt i Hendes Verden sidste år, mit design, men redaktionen kom til at skrive Elisabeth Kruse, hmmm.... men opskriften finder du på Hendes Verdens hjemmeside, under håndarbejde, hækling og på 3. side. God fornøjelse!!

Lige som sidste år, kommer jeg nok til at bruge bæltet igen til short i cowboystof og en måske let og romantisk skjorte som f.eks denne fra Rützou.

Når du har hæklet bæltet, har du stadig væk noget snor til overs til f.eks ophæng af f.eks julepynt, påske pynt m.m.


Du kan også hækle med dobbelt muresnor. Bordskåneren herunder er hæklet a la en oldemorfirkant på hæklenål nr. 5.


Desuden kan man dele tråden og bruge snoren til at sy knapper og perler fast som pynt eller lignende.


Håber at mit indlæg kunne give lidt inspiration til detaljer i neon....:)