søndag den 30. maj 2010

Award



Kære alle jer som har givet mig en award, Randi, Glaphuset, Lisbethlys, Pif paf puf, Kirkeby, Mette fra Bettekun og Onkel anne.
Tusinde tak fordi I tænkte på mig, det var rigtig sødt af jer.

Jeg er ikke god til at forsætte sådanne "lege". Mange kædebreve er sluttet ved mig i tidens løb. Jeg kan ikke overskue alt det jeg skal gøre for at sende awarden videre.

Hmmmm...., i stedet for vil jeg takke jer alle sammen derude i blogland, for al den inspiration, humor, kreativitet, glæde og sorg jeg har fundet hos jer. Indlæg som jeg dagligt nyder i "vores" forum. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi, troet at jeg skulle blive så "afhængig af" ofte flere gange om dagen, at klikke mig rundt på alle jeres skønne blogs.
Tusinde tak! Stine:))))

lørdag den 29. maj 2010

Street art give away trækkes

I skrivende stund, har jeg drukket både hvidvin, rødvin m.m., spiser saltstænger og er en lille smule snaldret....:)), men har stadig kontrol over situationen!!;)

Jeg havde lovet at trække min give away i dag lørdag, og tror også lige, at jeg kan når det inden klokken slå 00:00.
At det skulle blive så sent, skyldes at jeg meget impulsivt inviterede min mands, vens kone og børn over til frokost mens mændene var på kunst-sightseeing-tur. At det så udviklede sig både til hvidvin, jordbær og chips her ved 5-tiden, da mændene kom hjem, et sammenskudsgilde og dans til Grand Prix, var der ikke nogen som kunne regne med, men hyggeligt har det været:)
Jeg elske sådanne impulsive arrangementer som bare opstår fordi man bare har lyst til at være sammen og ingen gider at gå hjem!:)

Men jeg har ikke glemt jer og alle jeres helt fantastiske og støttende kommentarer. Jeg er meget beæret over, jeres støtte omkring mit street art, som er min form for hobby, og som jeg udfører for at folk skal undres i deres hverdag, hvad er nu det?, trække på smilebåndet og samtidig huske håndarbejdet som håndværk og se den glæde som det kan skabe.
I har skrevet mange interessante, søde og rørende kommentarer. Der var også en som havde set mig og min cykel i toget en søndag og en som havde set mit street art ved Rema 1000, og først bagefter fundet ud af at det var mig, verden er lille:)

Hvis jeg havde tid, havde jeg hæklet et street art-cykelstyr-dekoration til hver og én af jer. Men det har jeg ikke mulighed for, så derfor er der blevet trukket lod.
Selma har været lykkens gudinden i aften. Hun har skullet trække mellem 135 kommentarer, som havde lagt ca. 316 lodder.

De 3 vindere er

Karina sagde ...

Ihh, jeg kunne godt tænke mig, at pimpe mit cykelstyr lidt op med sådan et sejt betræk ;-)
Jeg er med på 3 lodder ;-)


Annchen sagde ...

Lækker lækker give away..:)
Jeg er helt klart med på 3 lodder..
KH Anne

Miss Banana Butterhair sagde ...

Jeg kaster gerne 3 lodder i puljen - Mangler desperat pynt til min kedelige cykel :)

PS. Super fin Blog!


Tillykke!!:)
I må gerne sende mig jeres adresse på min mail: stihj@sol.dk

Blomster kan man ikke få for mange af, så her er mere blomstrende street art:)























I anledning af, at det er i dag at jeg skal trække min "street-art-give-away", får I noget mere street art at se på, sat op her til morgen iført hættetrøje og solbriller:)
Jeg har længe gået og kigget på det manglende stykke hæk foran vores hus og besluttede mig i går for, at I godt kan se på lidt flere blomster herfra:)





























































Blomsterne er hæklet af alle mulige rester garn og plastikposer som jeg har klippet op i strimler. Overvejelsen bag brug af plastikposer var at blomsterne er placeret et sted hvor mange standser op for at tisse, før de skal til koncert i Forum, plus at med al den regn vi har fået på det sidste, så kan de holde til lidt mere:)

fredag den 28. maj 2010

Armbånd med applikationer
























Jeg er i gang med at se om jeg kan finde ud af at gøre mine billeder større på bloggen.
Derfor er der lidt rod lige nu, undskyld!
Armbåndet har I set magen til tidligere, dette er bare breddere.
Stine:)

Håndarbejde med 4. klasse

























Sidste fredag, fredagen før Pinse, tog jeg fri for arbejdet og tog ned på Selma´s skole for, sammen med 4 bedstemødre, at undervise halvdelen af 4. klasse (12 elever) i at strikke.
Det var en rigtig skøn oplevelse, hvor koncentration og vilje stod i højsæde og der blev kæmpet med strittende pegefingre og svedige hænder....:)

torsdag den 27. maj 2010

Før og efter

I morges nåede jeg at rode i oldemors gamle knapper og en lille håndfuld broderigarn.

Jeg har haft denne nålestribede blå jakke hængende i laaaaang tid uden at bruge den. Kunne selvfølgelig bare have "sendt" den videre i tøjbytte, men har bare altid været lidt glad for den, trods det, at jeg købte den nedsat til 80 kr i Kvikly i Grenå for et par år siden, da jeg havde glemt ALT mit eget tøj, men husket børnenes, smurt madpakker til turen og afleveret nøglen til naboen.... typisk!
Jakken sidder bare super godt, har et feminint snit, sidder tæt på den rigtige måde og har fine pufærmer:) Jeg har også bukserne som passer til, ja ja.... jeg købte et jakkesæt den sommer for 160 kr, men har aldrig brugt det sammen, føler mig for fin!

Inspireret af et billede i Hendes Verden, som jeg nåede at bladre igennem i køen i Rema 1000, syede jeg lidt gamle knapper fast over den ene af de paspolerede lommer og broderede med ri-sting (?) og franske knuder, stilke og blade.

Nu synes jeg faktisk at jakke er blevet helt sin egen, har humor, og jeg kan meget bedre forholde mig til den. Jeg har en klar fornemmelse af at den nok skal blive brugt denne sommer:)

tirsdag den 25. maj 2010

Loppemarked på Orø...

Der var masser af mennesker på det årlige loppemarked på Orø i lørdags...

Der var masser af porcelæn, som jeg godt kunne have tænkt mig at tage med hjem....

.... men heldigvis lod jeg fornuften råde og tænkte på vores bus og togtur hjem fra landet, så det blev de små køb denne lørdag.
Jeg er meget glad for den der patchwork/retro skindtaske jeg fik for 20,-. Det broderet vægtæppe ( 10,-) tro jeg kan blive til en skøn pude engang. En lille bitte sennepsskål for en 5ér og turkis/blå stibet mini skål for ditto.
Selma købte 16 små blå Smølfer for 9,50 og Folke fik en pæn kasse lego for 30,- og Løvernes Konge som bamse. Den har han så haft under armen lige siden.... sødt:)

fredag den 21. maj 2010

Før og efter....

Skjorteblusen herover fra Lysgaard, er et par sæsoner gammel. Jeg har været utrolig glad for den og brugt den flittigt, gerne med en stramtsiddende t-shirt under. Men nu er det lige som om at den er krøbet...? eller også er jeg vokset?.... den er på mystisk vis blevet en del kortere!
I hvert fald føler jeg at bæltet pludselig skal bindes oppe under barmen...

Broderiet herunder indgår i skjorteblusens nye forlængelse, sammen med benene fra et par aflagte cowboybukser. Broderi og cowboystof blev syet sammen i rektangler i forskellige bredder og med lidt variation i om forsiden eller bagsiden vendte ud af. Stropperne til bæltet blev også rykket en omgang nedefter og er nu tilbage i min talje...:)


Min "nye" skjortebluse skal med på landet i weekenden....:)

torsdag den 20. maj 2010

Gaver til værtinden....

Vi skal på weekend hos min barndomsveninde. 2 overnatninger og et besøg lørdag på det årlige loppemarked på Orø, hvor jeg selvfølelig håber på, at jeg finder nogen gamle, skøre, skæve "godter". Jeg har dog fået forbud af manden herhjemme, mod at hjembringe flere kommoder eller mindre skabe! (mon jeg kan holde det løfte, eller får jeg straks abstinenser når jeg ser en lille vindskæv kommode, som jeg straks øjner en stor fremtid i, efter en omgang maling.....?).

Jeg er af den old-fashion-school som ynder at tage en lille "værtindegave" med på diverse visitter og besøg. Til denne anledning har jeg gemt en god lille gave i skabet, fra en sag, jeg tidligere har lavet med Karen Marie.
Udover, at den er tilpas lille at slæbe med i bagagen i toget, så er den også lavet af "genbruges glas" og garnrester, lige min kæphest.....!


Gem tomme glas med skruelåg fra asier, oliven, syltetøj, rødkål m.m. og hækl et smukt, yndigt eller farvestrålende betræk til låget, som limes på med en limpistol.
Lågene på glaskrukkerne på billederne er meget yndig, med et fint "oldemor-mønster" og flæsekant, og passer perfekt til køkkenet i min venindes sommerhus, både i farver og stil. Men lågene kan jo hækles i alle mulige farver, striber og uden flæse...., og stilen ville være helt anderledes.
Glassene kan fyldes med værtindens ynglings-slik, the, hjemmelavet syltetøj og andre spiselige lækkerier (her mini Bounty og lakridspiber, mums...)


Opskriften på disse låg kommer i Hendes Verden inden så længe, men du kan måske lade dig inspirere så længe, og lave dine egne personlige låg ud fra billederne.

Forresten er det der med at skulle i sommerhus uden bil og på loppemarked oven i købet, en knap så god kombination, kommer jeg lige i tanke om. Mon de har plads i redskabsskuret, så mine eventuelle fund kan står der, til næste gang jeg skal på besøg??

God Pinseferie, Stine:)

tirsdag den 18. maj 2010

Husk min farverige, neon, street art-give away.....:)

Jeg må sige, at jeg er meget, meget rørt, glad, stolt og smigret over alle de skønne kommentarer I har skrevet til mig under mit forårs give away indlæg. Det er helt vildt så mange der har lagt en kommentar, det havde jeg slet ikke regnet med, tak!!

Jeg sagde i første omgang at den 3. blomster-neon-streetart-cykelstyrspynt var en hemmelighed, mæææn..... jeg kunne ikke nære mig, så her får i lige den sidste i samlingen (den med den orange bund) at se.
Og samtidig er dette indlæg en reminder til de sidste af jer som har lyst til at deltage. Der trækkes lod lørdag d. 29. maj og du skal bare klikke på mit link øverst her på siden, til højre for dette indlæg, og lægge din kommentar der.

lørdag den 15. maj 2010

Armbånd af gamle broderier

Jeg har syet armbånd af et enkelt af mine nyerhvervet broderier. Jeg har brugt det sidste par dage til at sy en hel bunke (17 stk.). Jeg har leget med forskellige bomuldstoffer, og gamle knapper fra oldemor i kombination med strimlerne af broderier.








Forskellige er de alle blevet, smalle og lidt breddere. Knapperne spiller også en central rolle i farvespillet og ditto med den tråd (neon) som knapperne er syet på med.

Nu kommer det svære valg. Vi skal i byen og jeg skal have et af dem på, hvilket skal jeg vælge... det smalle med den gule knap... hmmm, et af de bredde som jeg også synes er super fine, hmmmm.... God lørdag

torsdag den 13. maj 2010

.... produktionen fortsætter....

.... trods en meget dårlig prognose. Det ser ud til at styrtregne hele lørdagen. Dmi forudsiger at der vil falde hele 22 mm regn. Så farvel, farvel du herlige lørdag-loppemarkedesdag.
Men min datter Selma (snart 11 år) er en glad optimist og har hele dagen produceret perleplader til hårbøjler, perleplader bare som perleplader og så de her herlige hårelastikker....

Ideen er IKKE vores egen. Vi købte engang en blomster-hår-elastik på et julemarked i Vanløse. Det er en del år siden, men det er jo lige meget, den blev i dag brugt som inspiration og skabelon til en lille produktion af blomsterelastikker og sommerfugle ditto.

Blomsterne og sommerfuglene klippes ud i Gokart-kort, som jeg næsten er sikker på at I også har en skuffe eller 2 fulde af:)
Efterfølgende lamineres figurene, og klippes ud på ny.
Og hele herligheden syes på en elastik (du kan købe bundter af disse til en rimelig penge i H&M), med et par farvestrålende perler.

... og voila, der kommer lidt sommer i håret:)

En lamineringsmaskine er der måske ikke så mange der har, men jeg har haft stor glæde af min, som jeg hiver frem bagerst fra skabet en gang i mellem og laminere alt hvad jeg kommer i nærheden af;) ...... børnenes tegninger (dækservietter), ynglings mad og bageopskrifterne, som hvis de bliver fedtet der midt på køkkenbordet, nemt kan tørres af med en fugtig klud. Vi har ligeledes reddet nogle små-kort-spil som var blevet godt flosset i kanterne. Maskinen kan f.eks købes hos Creativ Company.

Ellers kunne man måske forstærke blomsterne og sommerfuglene med et lag plastfilm/bogfilm på under og oversiden af figurene. Men dette er bare en tanke, har ikke selv prøvet det.

God weekend Selma og Stine:))

onsdag den 12. maj 2010

Taske til regnvejr

Denne skønne, sjove, morsomme, fantasifulde og farverige taske, købte jeg sidste år af en ung, meget kreativ og super dygtig pige, på den gang 15 somre, som havde lavet en lille produktion af taskerne til salg.
Jeg faldt straks for taskens humor. Tasken er lavet af et stk. vaflet badehætte og har skønne detaljer, som en hanken af metal "snor" man bruger til propper til vaske og badekar og skønne farverige blomster, syet på med perler:)


Og selv om jeg kom i tanke om tasken igen, på grund af al den regn som er faldet i dag, og at den er ideal at have med sig i dette m.. vejr, så er den lige så fancy og opsigtvækkende på en dag med høj sol og bikini-vejr....:)

Hvis der er nogen som er interesseret i at købe en tilsvarende, kan jeg sagtens formidle kontakten.

tirsdag den 11. maj 2010

En stolt mor

Mens jeg tog en "morfar" lavede Selma disse armbånd på eget initiativ, det er hendes helt egen ide. Hendes helt eget design. Små plastikperle-motiver limet på med en limpistol på cykelslange klippet i strimler. (jeg satte tryklåsene i).

Stolt er jeg fordi at hun kan komme på ideen til disse super smarte og cool armbånd. At hun kan udtænke et lille design, ud fra de materialer hun ved vi har i huset.
.... og at hun gør en indsats for at komme til at tjene nogle penge til hendes sommerferie, når vi på lørdag stiller os op på loppemarkedet bag Frb. Rådhus.... :)

søndag den 9. maj 2010

Lille produktion til loppemarkedet...

Selma og jeg har lavet en lille produktion af fingerringe, som hun (jeg har lovet at pengene tilkommer hende) forhåbentlig får solgt næste lørdag på loppemarkedet bag Frederiksberg Rådhus, hvor vi har en stand.

En cykelslange (gratis hos cykelhandleren), skønne knapper (som du sikkert har i forvejen) og en god saks er hvad du skal bruge.
Klip nogle smalle stimler af cykelslangen(se billedet nedenfor) og spids dem til i enderne, og stik dem gennem knappernes huller nedefra.
Bind en knude eller 2 oppefra.
That´s it!!



På et lille lærred har jeg skåret nogle smalle "snit" hvor ringene kan sidde og præsenteres sig på en fin måde.
Vi glæder sig rigtig meget til næste lørdag og har ud, over denne produktion, en masse gamle ting, som vi håber på at komme af med, ud over at vi håber på godt vejr, ingen regne og måske lidt sol.

Hjælp!!!!


I mit tidligere indlæg viste jeg jer alle de skønne broderier jeg har fået købt.
Og nu vil jeg jo gerne sy nogle dejlige ting af dem, men hold da helt op hvor nogle af broderierne lugter. Af gamle cerutter og støv.....:(

Jeg overvejer selv at fylde bunden af badekarret med vand og en mild shampoo og lade broderierne skvulpe lidt rundt i det, og bagefter at lægge dem våde op på aviser for ikke at vride dem.....???

Er der nogen af jer som har en god idé og kan hjælpe mig???

torsdag den 6. maj 2010

Gamle broderier.....




I Påsken var jeg med familien på tur til Jylland, hvor vi blandt andet besøgte min moster og onkel i Grenå. En eftermiddag tog vi en tur rundt i byens genbrugsbutikker, hvor jeg blandt andet fandt disse 3 store broderier ovenfor for 30,- kr pr stk incl rammer. (Som også skal have en tur med en pensel ved lejlighed. Tror at de så vil klæde nogle andre udvalgte billeder).

I går kom posten med en stor kasse. Jeg var rigtig spændt, for jeg havde givet min moster frie hænder til at købe de broderier, som hun synes om, på et loppemarked på Djursland.
Og se lige alle de her dejlige broderier min moster havde fundet.
Sikken en skat.
22 broderier i forskellige størrelser og mange forskellige motiver. 440 kr.
Hun havde tilmed brugt 3 timer på at tage billederne ud af rammerne, som hun selv kunne bruge i tilgift.
Nedenfor kan I se nogle af mine favoritter blandt de 22 broderier.





Nu kan jeg endelig lave det nye betræk, som jeg har gået og drømt om, til denne klaverskammel, som jeg for 2 år siden fandt i storskrald i gården, og den gang betrak med storblomstret stof fra Ikea.
Når jeg får tid skal benene males sorte, og jeg skal lave et betræk af forskellige kvadrater klippet ud af broderierne a la puderne nedenfor fra Pfisk.



Den store skammel ovenfor kunne min fætter ikke bruge længere, så jeg tog glad imod den. Et stort skrummel, men hold op, hvor har den bare, den helt rigtige højde til vores lænestol, en god bog og et glas rødvin...:)
Den har jeg også overvejet om den skulle have et nyt betræk syet af kvadrater af broderier og andre stoffer...??

Resten af broderierne skal bruges til puder a la dem nedenfor.

Jeg er jo helt klart inspireret af denne skønne hjemmside´s frembringelser, og regner med, at jeg få syet nogle skønne puder til sofaerne.
Lufferne nedenfor, synes jeg også er super hippe, men det ville være lidt af en mundfuld sy-mæssigt for mig at kaste mig ud i, men det kan jo godt være at jeg tager springet alligevel, nu, da jeg har så mange broderier at lege med:)






Eller denne total skønne taske fra denne inspirerende blog.

Har du nogle ideer til hvad jeg også/ellers kunne sy af alle disser herligheder??