mandag den 30. august 2010

Gyngestol i nye klæder


Her afslører jeg mit seneste male-projekt. Vores gamle gyngestol har skiftet ham, både farve og betrækket er fornyet. Før var den rød med et blomstret betræk, stof købt i Ikea (glemte lige af snuppe et billede i farten).

Nu er den malet af 2 omgang i en stærk lavendelblå, og betrækket har jeg syet af 5 broderier, som jeg har klippet op i kvadrater og syet sammen påny. Jeg er SÅ glad for resultat, som står og lyser op mod de mørkere møbler.

søndag den 29. august 2010

Gode fund på loppemarkedet....


.... i lørdags. Der var masser af mennesker og sol over Frb. loppemarked hvor jeg gjorde nogle gode fund. Jeg købte 3 par cowboybukser for 50 kr, som jeg bruger til at sy forskellige ting af, så som pyder, kaffevarmere m.m.
En skøn solgul væg-vægt og et flash-back til min egen barndom, iført kassebukser og kasserollehår. En klud og lidt sæbe vil selvfølgelig være på sin plads, men ellers er den hel og fin og i god stand, 20,-!!
Den turkise glas-lampe-fod med teaktræs-dut, virker skam også, og kan blive rigtig fin med en stor glødepærer, 45 kr.

Har du gjort nogle gode fund på loppemarkeder for nylig??

lørdag den 28. august 2010

Masser af farver og aftenlys...


.... i går aftes, i mit "farverige" hjørne. Kommoden og kasserne stod næsten og "lyste" i den nedgående sol (hvilket man desværre ikke rigtig kan se på billedet). Kommode, som jeg selv har malet og beklædt med stykker af papir og tapeter mente jeg godt kunne vises igen, sammen med de købte farverige kasser. Nyt er Selma´s næsehorn, en kreation fra sidste år i skolen!!:))

fredag den 27. august 2010

Endelig weekend...

... og tid til at arbejde/lege/eksperimenterer.
Hvad er det jeg maler, tjooo.... det får I snart at se!!

God weekend Stine:)

torsdag den 26. august 2010

Mit nye tæppeprojekt (trin 2)

Nu har Sesam flyttet sig for de udvalgte stoffer (trin 1) og jeg har klippet 92 kvadrater. Jeg regner med at jeg skal bruge omkring 120 stk i alt til tæppet. Jeg klipper de sidste når jeg er i gang med at sy, så kan jeg bedre se hvilke farver/mønstre som mangler.

Jeg tog en beslutning om at klippe noget af min mormors gamle slå-om-nederdel op i kvadrater og bruge stoffet i tæppet. Jeg brugte den alligvel ikke, har haft den liggende i 4 år, finder den frem hver sommer i håbet om, at jeg føler mig tilpas i den, med solbrune ben, men nej. Til gengæld er jeg helt vild med farverne og batik-printet, og glæder mig til at se det i tæppet.

Jeg kan også supplerer med metervarerne ovenfor og nedenunder. Vintage sengetøj købt hos Tusindfryd. 2 stk. stof som jeg er fuldstændig vild med, og som jeg værner meget om. Måske er det lige det som skal klippes op som de sidste 30 kvadrater, meeeen jeg venter lige og ser:)
Ellers kan jeg nok finde noget andet at bruge det til;)

onsdag den 25. august 2010

Sulten som en havnearbejder


I dag kunne jeg godt "holde" mig til kl. 12:30, men SÅ var jeg altså også sulten. Smurte 2 rundnommer. En med æg, ørredsalat, tomater og orange peberfrugter. Den anden blev smurt med sennep, dækket af den skønneste lammespegepølse købt lokalt i sommerlandet og pyntet med rødløg og frisk timian, mums...
Sad lige og kiggede på mængden af mad, er 2 rundnommer meget? for meget? Hvor meget spiser du?
... nu smutter jeg lige ud og smør en halv bolle, med ost og syltetøj til min kaffe....:)))

En hund,... nåh nej en kat, efter smukke stoffer


Jeg sad i går og legede med farver til et nyt patchwork-tæppe. Denne gang til mig selv. Og i blå/lilla/brun og turkise nuancer. Det skal quiltet, ligesom det her, med blad og stængler og neontråd. Jeg glæder mig allerede til at lægge det henover armlænet i sofaen. Og det gør vores kat Sesam vist også:)))

mandag den 23. august 2010

Porcelæn i lag (gæsteindlæg nr. 1)

Søde Anne forærede mig denne skønne porcelæns opsats, som hun selv har lavet, og som jeg helt vild med. De 3 forskellige dele er så fine sammen, selv om de kommer fra forskellige stel.
De gamle tallerkner og koppen har hun limet sammen med 2-komponet lim, og herligheden har fået sin fast plads på toilettet, hvor jeg glæder mig over den hver dag. Her får nogle af mine ynglings smykker lov til at ligge frit fremme, til skue for de nysgerrige og til glæde for mig selv.


Som Anne (som desværre ikke selv har en blog, men masser af ideér), sagde, havde hun set en større en af slagsen, i BoligLIV, og havde straks iværksat ideén. Jeg vil gerne prøve at lave en højre opsats selv og skal nu på jagt efter sødt, fjollet, farverigt porcelæn, med hele 3 tallerkner i højden, havde jeg forestille mig. Nederst skal stå en kop eller lille skål. Og den skal selvfølgelig julepyntes og bugne af småkager og konfekt, når den tid kommer:)

Når sulten melder sig.....


.... og det gjorde den tidligt i dag. Kl. 11:26 satte jeg tænderne i denne lækre anretning. Kl. 11:35 var der ikke en krumme tilbage....
Tun i olie, kolde majs fra aftenen før, gule tomater, rødløg, agurk, salt & peber, og ja.... altså en smule mayo. Men det har jeg camoufleret under alt det sunde;) Vil helst vise mig fra min bedste side over for jer:))
Har altid et par dåser tun i skabet i nødstilfælde. Er der noget mad du altid ligger på lager med??

søndag den 22. august 2010

Se lige hvad katten slæbte ind....


.... nede fra storskald i gården. Containeren var blevet fyldt op i fredags, da jeg kom hjem fra arbejde, og min nysgerrighed fik mig til at klatre op, og hænge på kanten, med r.. lige i vejret (morsomt syn). Deroppe spottede jeg møblet, fik det egenhændigt trukket hen til kanten, bakset udover kanten og løftet ned. Hvor der er vilje er der kræfter....:)
Denne gamle, måske ikke så kønne, men ret specielle "kommode", med masser af krummelurer, 2 runde hjørneskabe og 2 skuffer, ja faktisk kun 1 skuffe, kunne desværre ikke se den anden, får nu en chance i vores hjem.


Jeg vil lægge en plade ind i hullet hvor skuffen har været og lave en lille åben hylde.
Min mand foreslog faktisk at det skulle blive vores nye tv-bænk, og må sige at he´s got a good point there. På den åbne hylde kan DVD-afspilleren så lige stå.
Og så skal det males, fordi vi har så meget træ her i lejligheden i forvejen og kommoden har samme farve som vores parket, så det hele flyder sammen.
Men jeg kan ikke lige bestemme mig for en farve, og har været inde på Flüggers ret smarte hjemmside og leget med farver. Jeg stemmer for
noget vildt, gul, lilla..., måske tapet??

fredag den 20. august 2010

Jeg kan ikke få mine arme ned, og pakke gaven ind!!

Jeg er pave-stolt. Jeg har syet mit første quiltet patchwork tæppe, ja tæppe overhovedt, tju-hej!
Det er en gave til min veninde, som er blevet 40 år. Hun skal simpelthen have et hyggeligt slumretæppe at putte sig i, og gå og nyde at kigge på!

Stofferne er en blanding af gamle og nye stoffer (fra Stof & Stil, Ikea og sågar købt hos Tusindfryd), og det er med fuld overlæg at det ikke er blevet for pusse-nusset, for det er hun bestemt ikke typen på. Hun har en fed, gammel, sort 50ér lædersofa, Verner Panton den rund plast lampe over et spisebord som består af grove bjælker. Personlige, enkelt og råt bor hun med sin mand, og jeg kan lige se det her tæppe for mig i deres stue.
Håber også at hun kan se det for sig og ikke bliver skuffet over at jeg ikke har spurgt til ønskeseddelen, men valgt på hendes vegne. En gave som jo ikke lige kan byttes, arghh...

Når hun vågner op på søndag efter en brag af en fest, og hun lige trænger til en "eftermiddags-morfar" på sofaen, og trækker sit nye tæppe over sig, vil hun måske opdage, at jeg har quiltet hele herligheden med pink neon tråd og snirkede grene og blad.

Åhhh, hvor er jeg spændt, på at give hende det,!!

torsdag den 19. august 2010

10 ting om mig

Jeg er blevet tagget af søde Sara fra Bournonville, så nu skal I bare høre...

1) jeg er som regel den første på dansegulvet, og ikke til at hive væk derfra igen, jahhh...

2) jeg kan ikke lide og flyve uden min mand og mine børn

3) jeg har vist skrevet det før, i en anden anledning, men jeg æææælsker stærk lakrids, og bolsjer med lakrids fyld, Tyrkis peber og i den dur

4) jeg drømmer om at komme til Barcelona

5) jeg hader ineffektivitet

6) jeg æææælsker at sidde i sofaen, når børnene er lagt, og se fjernsyn og strikke samtidig

7) jeg hader, når folk ikke slår deres papkasser sammen, men smider kassen ud i fuld størrelse

8) jeg er ved at være træt af retro, nej, ups, det var vist ikke det rigtige sted at se det her, nå men nu kom det ud...

9) jeg nyder og læser kage-opskrifter, og ud fra hukommelsen, brygge mine egne kager sammen af hvad jeg nu har og lidt til

10) det sidste års tid, efter at jeg er blevet 40 år, har jeg fået sådan nogle "tanke-nedslag", fuck hvor går livet bare hurtigt, jeg kan næsten ikke nå og følge med

Jeg vil nu høre om Karen Marie, Kirkeby og D´johanna vil være med på legen.

onsdag den 18. august 2010

Lækkersulten??

Jeg har længe gået og haft lyst til at hækle nogle små kager og cupcakes, og faldt så lige over det her billeder her. Du skulle tag og brug lidt tid på den hjemmeside og kig på gallerierne og opskrifterne, som godt nok er engelske, men man kan jo altid lade sig inspirere, mens mundvandet driver. Jeg har taget benene på nakke og er spænet ned til den nærmeste bager.
.... og de kager jeg kunne tænke mig at hækle, de må vente lidt endnu:)

tirsdag den 17. august 2010

Strik til efteråret

I dennne uge af Hendes Verden får man en bonus stikkebog med, med super lækkert strik til efteråret. Bogen er fyldt med skønne og varieret designs, hvoraf jeg har designet 2 af modeller. Jeg har strikket dem op i lækre garner fra Garnstudio. Den Lyserøde er strikket op i Kid-silk og Silke-tweed. Og den lilla i Silke-alpaca, mums, mums....:)

søndag den 15. august 2010

Børne-bøjler


Kender I de her forholdsvise nye, super søde børnebøjler?
De findes i rigtig mange lækre farver,
de findes i 2 forskellige str,
og er af et miljøvenligt fabrikat.
Jeg har blandt andet set dem her.

fredag den 13. august 2010

Børnemode


Har siddet her til morgen med reklamer, brochure og magasiner fra gårsdagens besøg på børnemodemessen Ciff i Bellacenteret og CPH KIDSFASHIONFAIR i Tappehallerne/Carlsberg.
En dejlig, men lang torsdag med masser af inspiration og indput. Tøjet på messen kan forhandles i forretningerne sommeren 2011, så du skal kigge et lille år frem i tiden, når du kigger på farverne herunder. Jeg har forsøgt at blande de farver, som jeg hæftede mig mest ved og som jeg samtidig synes var gennemgående og repræsenteret i flere af standene.


Der er stadig lilla i flere nuancer til pigerne, men den lilla farve kan man så sandelig også få til de seje dreng. Jeg fornemmer ellers farven lilla er på retur igen. Jeg tror dog ikke at farve vil forsvinde helt, men den vil sikkert ikke være at finde på ALT, som det har været tendensen de sidste sæsonner. Lilla mener jeg vil bliver aflyst af en "hindbær-rød". Nuancer som soft pink, laks og fersken er også strækt på vej. Dertil så jeg "dådyr-brun", en lille snert army og en kras gul, som klæder de skønne "bær-farver" rigtig godt.


Hos drengene er der klar grøn, turkis (som jeg ikke kan blande), army, "dådyr-brun" og igen den skønne gule.
Men husk på, at det her er min fortolkning af farvetendenserne. Øjne ser forskellige. Og man kan sagtens se mange andre lækre farver. Ellers er et tema som det maritime er også strærkt på vej på børne fronten. Mørkeblå, hvid og rød og en masser striber.....

.... og hvem eller hvad ligger min 2 skønne kollegaer så på lur efter.....

.... selvfølgelig!! Vores alle sammen smukke, smukke Kronprinsse Mary.

onsdag den 11. august 2010

Street art på ferie....

Jeg havde ellers pakket en kuffert til Gozo/Malta UDEN garn, for at slappe af i 14 dage.....
.... det varede så lige en ½ dag, ja lige indtil vi ankom til Rabat, og jeg straks spotter en lille hækle- og broderigarnsforretning. Ind stryger jeg og køber de 4 ngl garn som i kan se ovenover og en hæklenål..... hmmm.

De næste dage går jeg og funderer over hvad jeg skal bruge garnet til. Jeg ved at jeg vil lave noget street art, men hvad og lige hvor det skal sys fast havde jeg ikke lige regnet ud.

Da jeg sidder på altan og der begynder og vokse et hjerte ud af hænderne på mig, ved jeg straks hvor det skal sidde. Langs klipperne og bugten i Xlendi Bay, løber der en flisebelagt sti. Og på den bedste side af pynten, der hvor der er en skøn, skøn solnedgang og kig over Middelhavet, har man placeret en række bænke.....

..... Og der skulle mit hjerte placeres, så jeg kunne sidde og kysse på min mand og nyde en af de sjove sten de også har på Gozo....

.... og udsigten selvfølgelig!!

Fra pålidelige kilder, og super søde mennesker, som vi lærte at kende dernede, og som rejste hjem nogle dage senere end os, har jeg hørt at de havde observeret flere par på bænken......
YES missionen er fuldført!

mandag den 9. august 2010

Fisk


Her til aften sad Folke og malede og jeg er ikke et øjeblik i tvivl om hvorfra inspirationen til motivet er hentet. Efter 14 dages bade/snorkle ferie har man sine grunde til at male fisk. Og farven på vandet er en nøjagtig kopi af det helt vildt turkise vand som mødte os i Den Blå Lagune på øen Comino/Gozo/Malta:)

søndag den 8. august 2010

Feriebilleder fra Gozo

De første 14 dage af Juli var vi på den dejligste ferie på Gozo, en maltetisk ø liggende i Middelhavet på højde med Tunesien. Der var varmt, smede varmt.... så vi opholdt os mest i vandet eller i skyggen, og gjorde en dyd ud af den daglige middagssiesta på et par timer.
Gozo er omgivet er det klareste vand, og er derfor også et attraktivt sted at tage hen for at snorkle og dykke. Vi boede i badebyen Xlendi, som er en snæver bugt, omgivet af dekorative klipper, og med en hyggelig lille strandpromenade inderst i bugten med en pænt udvalg af resturanter og iscafeer.

Vi tog de skønne lokale 50ér busser rundt på øen, til "hovedstaden" Rabat og videre til blandt andet "Azur Vinduet", Ramla Bay, ned til Mgrarr hvor vi i lejet båd tog ud til "Den blå lagune", med vand så klart og turkis, som jeg aldrig har set før.
Vi snorklede, Folke lærte at få hele hovedet under vand, vi spiste de lækreste solmodne tomater og gedeost med peber, tog billeder af de mange kaktusser, så figen-, citron- og granatæbletræer og spiste mindst 2 is om dagen:)

Vi havde den skønneste ferie. Slappede af, nød hinanden og børnene. Læste.... og jeg lavede også en lille bitte smule street art, kunne simpelthen ikke lade være. Men det får du at se i et andet indlæg;)

lørdag den 7. august 2010

Lækkert garn



Jeg er blevet færdig med en opgave til Hendes Verden. En lille kort jakke/trøje strikket i det lækreste uldgarn, Tweed, fra Wilfert´s. Skønt at arbejde med, let og lækkert,.... bare mums.

Garnet findes i et utal af spændende farver, så det kan være rigtig svært at vælge.

Heldigvis skal jeg til at strikke en stribet taske i samme kvalitet, så der har jeg kunnet slå mig løs i hele paletten:)

fredag den 6. august 2010

Her løfter jeg sløret for en krog i mit hjem...

I eftermiddags væltede solen ind af min ellers temmelige snavsede vinduer. Og lyset faldt så fint gennem de klokkeligende blomster på de nyindkøbte lyngplanter. Planterne står i 2 af mine ynglings retro urtepotter, som i sin tid er købt på loppemarked. Ditto gælder for de orange lysestager og vasen. (Det der sølvagtige bobbelplast bag radiatoren, er et isoleringsmateriale. Kønt er det bestemt ikke, men nu når det sidder under alle vinduerne, sparer vi lidt over 4000,- på varmeregningen om året, og det er fedt!!)

Sesam ville også være med og indtog sin plads i solen....

Jeg elsker farver, gamle ting, loppemarkedsfund, storskraldsfund, og det bærer vores hjem bestemt også præg af. Men vi elsker det og kan lide at bo som vi har lyst til og sætter pris på et hyggeligt hjem, hvor man har lyst til at slå sig ned og bare være.....


Puden syede jeg for et par år siden, og den har lige fået en renæssance i den lille sofa, sammen med det stribede mexi-tæppe, som jeg fandt i storskrald før ferien:)

... og prøv så lige at se de her yndige lyngplanter:))))

torsdag den 5. august 2010

Skønheden i en grøftekant



Her behøver jeg vist ikke sige så meget, andet end at jeg nåede at lege RIGTIG meget med mit kamere i sommerlandet, så jeg har et hav af blomsterbilleder, som jeg nu leger med i PhotoScape, "monterer", redigerer, gør større og mindre, med eller uden rammer.... Hvad virker bedst?
Hvad skal være min "stil" fremover, rent billedemæssigt?
Er der nogen af jer, som også eksperimenterer og er i tvivl om deres blog´s stil?

tirsdag den 3. august 2010

Farven blå....


.... i det sommerhus vi forlod i mandags!



Vi har lejet samme hus igennem 6 år
og det var først i denne omgang, at det egentlig gik op for mig
hvor mange smukke blå ting der er i og omkring huset



Jeg håber at vi lejer stedet igen til næste år og nyder udsigten ud over havet fra det runde bord i køkkenet, kravler længere ned under dynen, når hanen galer kl 5 om morgenen, spiser kager bagt med havens bær og nyder alle de dejlige besøg af familie og venner...:)))