tirsdag den 8. december 2009

Kulørte snefnugBørnene og jeg fik lavet lidt kulørt julepynt i går.
Du kan sikkert se på billedet hvordan vi gjorde, men her er alligevel en lille opskrift.
Vi brugte kulørte piberensere og perler (plastik hjerter) fra CC Hobby.
Til hvert fnug skal der bruges 3 piberenser og 10 stk. perler (evt. 5 i hver fv.)
Klip de 3 piberenser midt over = 6 stk. Af dem skal du bare bruge de 5.
Tag 2 piberenser og træk en perle på som placeres ca. på midten. Buk den en piberenser op, og træk en ny perle omkring denne, samt en ny piberenser. Fortsæt på denne måde til de 5 piberenser er brugt og brug den sidste perle til at samle den første og den sidst piberenser med.
Træk de yderste perler på og placer dem ca. 0,5 cm nede. Buk det yderste af piberenserne, så perlerne ikke falder af og træk piberenserne fra hinanden på stykket mellem perlerne, således at der dannes et hul.
3 kommentarer:

 1. Nøj hvor er de fine -- og nemme. Må børnene og jeg bruge dem i vores kommene tema om "julepynt som børn kan lave" på vores nye blog Faldara? Hvis du siger ja sætter vi billedet ind i temaet (og skriver hvor det kommer fra selvfølgelig) og linker så iøvrigt til dig og din anvisning.

  SvarSlet
 2. Hej Marina,
  det må I rigtig gerne...
  Det er oprindeligt en veninde som har vist mig hvordan man kan lave dem..., men et link ville da være hyggeligt alligevel. Jeg har dog forsøgt mig lidt med variation, og man kan også samle de yderste led, med den piberenser fra hver side, så det mere kommer til at ligne en blomst, ja faktist blomsten fra en julestjerne.
  Glæder mig til at se jeres nye blog, Faldara..

  Hilsen Stine

  SvarSlet
 3. Tak fordi vi må låne billed og linke. Jeg kender godt snefnuggene fra flere amrikanske blogs og har dem vist også i en bog, men jeg vil helst henvise til danske blogs hvor det er muligt og din instruktion er fin.

  SvarSlet