... prøv min opskrift her:)
JORDBÆR/HYLDEBLOMSTSAFT
Ca.:1½ liter
Ingredienser: 500 gr jordbær
10 hyldeblomstklaser
1 stk. usprøjtet citron
1 liter vand
750 gr sukker
2 spsk citronsyre
1 tsk. Atamon
Skyl bærrene godt og hyldeblomst klaserne forsigtigt.
Skær citronen i skiver.
Mos jordbærrene.
Kom de mosede bær, klaserne, citronskiverne og citronsyren i en skål. Bland citronsyre og sukker samme og hæld det over frugterne. Kog vandet op og hæld det over hele blandingen i skålen og dæk denne til og stil den koldt i 3 døgn.
Hæld saften op i et saftklæde, og lad væden løbe igennem, vrid evt. klæde.
Hæld saften på skoldede og atamon skyllede flasker og luk straks til.
Flaskerne opbevares koldt.
Bland saften op med vand til den ønskede smagsstyrke, og drik den kold med isterninger og et par skiver jordbær som pynt, og læn dig tilbage og nyd livet....
God sommer til alle:)
Uhm, lyder lækkert! :)
SvarSletDet lyder godt nok lækkert !
SvarSletDen må prøves! Elsker jordbær og hyldeblomster :-)
SvarSletDet lyder lækkert. Jeg har stadig lidt hyld, jeg vil afprøve din opskrift med :)
SvarSletHej alle
SvarSletden drik kan altså også kun anbefales på det varmest. Virkelig skøn. Vi har i mange år lavet vores egen hyldeblomstsaft. Men det er dejligt med en variant.
Jakob, min mand , mener at den ville smage ekstra skønt med en skvat vodka, serveret på en sen solrig eftermiddag, mens vi sidder og overvejer hvornår vi skal gå i gang med aftensmaden....;)
Lyder lækkert... 3 døgn virker idag bare langtid, kunne drikke det lige nu :O)
SvarSletHvis jeg ejede et af de lysthuse, ville jeg lave din saft med det samme:-)
SvarSletPå den anden side.... Mine forældre har et strandhus, så måske alligevel...
Maria