... skal jeg bage nogle flere af de fantastiske boller jeg bagte i onsdags. Mums, min egen opskrift, som ligger i hånden/øjet og ikke er nedfældet på noget papir. Dog kan jeg anbefale de mørke sesamfør som både er i bollerne og oven på nogen af dem. Derudover er jeg blevet anbefalet at male/hakke nogle af de kerner/frø (her solsikkekerner) jeg putter i dejen for at olierne derfra kommer ud i dejen, og man får glæde af dem. Det gør jeg med en kaffemølle (vi har nu 2 kaffemøller:))). Bollerne på billedet er bagt med hvedemel. Helt almindeligt økologisk hvedemel. Men et par håndfulde af de grovvalsede havregryn jeg altid putter i, er først blevet malet i kaffemøllen, og det giver bollerne det lidt grove udseende.
På bollerne herover er der ost og den ene af mine hjemmelavede hybenmarmelader.
Ja, den er god nok. Sidste lørdag blev, 1,5 kg rensede hybenskaller, 6 æbler, frisk ingefær og citron til de skønneste marmelader. Opskrifterne fandt jeg i Den Grønne Syltebog, med mine egne tilføjelser. Hyben/æblemos fik en skvat friskrevet ingefær i sig. Mens den anden marmelade næsten fulgte bogens opskrift, der stod hyben/citron, jeg brugte lime i stedet for.
Så er jeg vist klar til morgenmad :-) De ser lækre ud dine boller og hybenmarmelade er også en af mine favoritter. God weekend :-))
SvarSletKan næsten smage det igennem skærmen :)
SvarSletNøj hvor ser det lækkert ud :) God idé med kaffemøllen :)
SvarSlethej stine
SvarSletuhm ! bagte selv boller og lavede hybebmarmelade med vanilie i tirsdags - så
uhm..... Min allerførste marmelade ......
og jeg har den helt for mig selv - de kræsne "hunde" jeg bor sammen med kan ikke "tåle
klumper" og så skal marmelade være rød :)- men pyt så har jeg da lidt for mig selv :)
go weekend
Uhm, hvor ser det lækkert ud!! Jeg elsker også hybenmarmelade.
SvarSletTusinde tak for din kommentar om børn og sovevaner/ritualer osv. Det er virkelig rart at høre fra andre, lige nu hvor det hele er sådan lidt kaos-præget. Og man kan fornemme at man måske er tæt på at give op omkring ens, ellers gode, principper. Så tusinde tak for inputtet!
Kh Louise
um... det ser bare godt ud, der er intet som hjemmebagt brød og boller, jeg bagte rugbrød i går, og det træbgte jeg til, smagen af hjemmebag slår koberg til hver en tid :)
SvarSlethar aldrig smagt hyben marmelade, kan det købes nogen steder? det ser lækkert ud.
Kh sara
Hej allesammen
SvarSletskønt at der findes andre end mig som elsker en god hjemmebagt bolle og god marmelade.
Faktisk Sara, mener jeg ikke at jeg har set hybenmarmelade på hylderne, i noget almindeligt supermarked. Men næste år, og år skulle du tage og plukke nogen. Det værste er at det tager sin tid at rens hybbene, det er lidt træls, men det er det hele værd
Stine:)
Hvis slutresultatet er lækkert gør jeg gerne forarbejdet godt :) så må jeg huske på at lave hyben marmelade næste år, for det skal smages.
SvarSletKh sara