tirsdag den 1. november 2011

Jeg elsker dig...


... JULEMAND
var de ord Folke valgt at bruge i han hilsen, til, ja, Julemanden:))

Nu er brevet sendt, med både små og store frimærker,
både de ægte og dem fra posthusets "lege-posthus-pakke"

Hvor var han nuttet, stående der på tæer, postende sit første brev,
mens han helt og igennem, tror på, at brevet vil få Julemanden til at sende ham flere gaver
Jeg måtte forevige denne stund, for måske er illusionen allerede bristet til næste år...


Hvad synes du, skal man prøve at holde ens barn/børn fast i at tro på Julemanden og nisser så længe som muligt. Eller skal de kende til den faktuelle situation, at det er deres mor, far og familie som svinger dankortet???

13 kommentarer:

 1. Mine børn er 13, 20 og 23 og jeg benægter pure ethvert kendskab til i hvert fald adventsgavernes indhold, også selvom det måske er noget jeg har lavet. Her hedder det: Vil du sige til Nissen, at jeg ønsker mig. Det er også stadig Nissen, der pynter juletræet natten mellem d. 23. og d. 24.
  Og det er ganske vist, min storebror (nu 57) har selv set ham som barn!

  SvarSlet
 2. Dejlige billeder!

  Og ja! Jeg synes det er helt iorden at lade børn tro på nisser og julemanden. Det hører med til julen ;o) De når selvfølgelig en alder hvor de begynder at stille spørgsmål omkring julemandens eksistens, og når man når dertil, ja, så synes jeg man er nødt til at være ærlig (ikke at man har været uærlig tidligere!!) og fortælle børnene hvem, der køber julegaverne :o)
  Men så længe de vil tro på ham den tykke, så skal de have lov :)

  God Jul,
  Line

  SvarSlet
 3. Her hos os har vi nissetosserier hele december.
  Gammelnis og Holger flytter ind 1.dec. og laver ravage og kræver grød og godter i et væk.
  De er drillenisser om en hals og alle i familien prøver at holde sig gode venner med dem.
  Til januar fylder "børnene" 18 år, men de holder stædigt fast i "nisserierne".
  Julemanden er "ham" eller "hende" der er på toilettet heri familien.
  Det spottede mine unger ret tidligt;)))
  Håber "Julemanden" opfylder Folkes ønsker om store pakker.

  SvarSlet
 4. Ja! de skal have lov til at tro på Julemanden, så længe de gør det...
  Syntes bare det er så sødt, når børn tror på julemanden.

  Jeg kan huske som barn, at vi fik besøg på den gård hvor vi boede af Julemanden i karet.
  Da vi blev ældre fortalte min mor, at det var en konkurrence i Familie Journalen hun havde vundet.
  Men det nægtede vi at tro på.
  Får han lignede en rigtig vaskeægte Julemand...

  Knus Susi

  SvarSlet
 5. Åhh hvor er det kært! Jamen julemanden findes da??
  Tro det er lidt forskelligt hvor længe man kan bilde børn ind, at det er julemanden der kommer med gaver, men lad dem endelig blive i troen så længe det varer - det er godt for fantasien og med til at gøre julen lidt magisk når man er barn :)

  SvarSlet
 6. Jeg synes det er et MEGET svært spørgsmål, det er jo en løgn og ja ja det er en hyggelig en, men alligevel....ej jeg ved sørme ikke endnu hvad jeg skal mht julemanden, og megen hjælp finder jeg ikke hos gemalen for han er ligeså meget i tvivl :-D

  SvarSlet
 7. Julemanden, stemmer jeg for, min 4. kl. elsker jul, og sidste år "troede" de fleste stadig lidt på julemanden... eller rettere, nød at det var ok at være i fantasien...

  SvarSlet
 8. Ingen jul uden julemand.
  hverken for små eller store !
  hvorfor skal det hele være så kedeligt ? virkeligheden er hvad vi gør den til ;o)
  hilsen Mona

  SvarSlet
 9. Sjovt nok, så snakkede jeg lige med svigerdatteren om det den anden dag - Laura bliver 5 år på søndag og skal i børnehaveklasse til sommer, så måske det er sidste år, hun tror på julemanden.
  Jeg synes, børnene skal have lov at tro på ham, så længe de kan, jeg har for en del år siden arbejdet i skolefritidsordning og ved, at de ret hurtig bliver frataget den tro, når de først starter i skolen.

  SvarSlet
 10. Herlige billeder og ja det er lidt svært at vide, hvornår illusionen omkring julemandens eksistens brister.
  Jeg kom det i forkøbet ved at skrive et brev (fra julemanden til drengen), hvori der stod at nu overlod julemanden ansvaret til Kaspers forældre.
  På den måde kom det jo ikke som et chock og brevet så jo også helt autentisk ud. Det gælder om at fange børnene, mens de stadig "køber" denne historie. I vores familie får vi stadig pakker fra julemanden (det er så min mor), men jeg tror helt bestemt på nisser.

  SvarSlet
 11. JA - børn skal have lov til at tro på julemanden, personligt syntes jeg det er "synd" når det bliver taget fra dem. Mine børn, troede på julemanden, da de kom i skole og hvist også de første år, men så var der lige pludselig nogle der fortalte dem, at julemanden ikke eksisterede og de troede ikke helt på det, men kom og spurgte mig. Jeg holdt fast i julemanden og med tiden dannede de sig deres egen mening. Om de stadig tror på julemanden, nu da de er 35, 39 og 40? Godt spørgsmål, men ja det tror jeg - de har ihvertfald givet det videre til deres egne børn, så det er vel okay at tro på julemanden. "Jule" hilsner fra Jane der vil tilbringe julen i julemandens land - Grønland.

  SvarSlet
 12. Tak for alle jeres svar.
  Jeg spørger fordi jeg har stået i situationene før, med Folkes storesøster. Jeg bildte hende ind at julemanden og nisserne fandtes, og en dag da jeg hentede hende i SFOén i en af de mindste klasser, var der nogen som havde drillet hende fordi hun troede på, hvad jeg havd sagt. Og det var en lidt svær "nød at knække".
  Så derfor har jeg været lidt i tvivl denne omgang.

  Stine:)

  SvarSlet
 13. Jeg tror barna skal få holde på troen om Julemanden så lenge de kan. Barna kommer tidlig nok til voksenrealiteten og den kyniske, materielle, pengeorienterte (egoistiske) verden, og jeg tror det er viktig for barna å lære seg å håpe og drømme slik at de beholder noe av dette også når de blir store. For hvis vi mister håpet og drømmene, hvor går vi da? Ha en fin dag:-) Hilsen Anne Lise

  SvarSlet