søndag den 12. september 2010

System eller kaos....


Er du af den type, som kan overskue rodet,....

...., eller har rod i systemet??

Jeg tror at alle har deres egne små systemer, hvordan de går til en opgave, tilrettelægger et stykke arbejde og hvordan de bringer ro og orden i opgaven, hjemmet, skuffen eller hvor der nu engang har været kaos i. Hvad der er rod for nogen er ikke rod for andre.....

Jeg er vist en typisk Jomfru af stjernetegn, orden i sagerne, mapper til papierne, tjek på aftalerne, og dog..... der må være en asendant, er det ikke det det hedder og sådan det staves??, af et eller andet som er fuldstændig modsat Jomfruens intentioner. Der er i hvert fald noget som trækker mig i en helt anden retning. Der er helt klart områder i privat-og arbejdslivet hvor jeg slapper en del mere af, sjusker...

... og hurra for det, tænker jeg. Så forstår jeg at slappe af engang imellem, give slip, lade tingene flyde....
Hvordan holder du styr på sagerne??
Er der noget som for dig er vigtigere at have styr på end andet?
Er du typen som laver lister, eller tager du tingene som de kommer?
Har du forresten fundet systemet i mine sten??
På 1. billede ligger alle de sten, jeg samlede i sommers.
På 2. billede ligger kun dem med en stribe i kontrast fv.
På 3. billede ligger dem med en lille dut, prik, hul.
På 4. billede ligger de firkantede
og på 5. billede ligger de grønlige.
Det var da vist en meget systematisk forklaring fra en Jomfru;)

11 kommentarer:

 1. Hej Stine
  Skønt indlæg, som nok rammer rigtig godt hos os alle - lige gyldigt stjernetegn. Er tvilling, og elsker orden. Er super struktureret, laver lister, intet ligger tilfældigt. Selv når jeg samler sten, som jeg også elsker - bliver de arrangeret i system. MEN da jeg også er kreativ og har gang i mange ting samtidig, får sjældent ryddet op efter mig. Det ender altid med total rod. I min verden giver orden = ro og rod = kreativitet. Så her er en skøn blanding af orden og kaos.

  SvarSlet
 2. Hej Stine - det er da garanteret din ascendant der spiller ind ;-) Det med stenene havde jeg slet ikke fattet - men jeg kan heller ikke rigtig det dér med systemer... Min datter ligner f.eks. altid en farvelade når jeg finder tøj, mens min mand er super til at farvekoordinere til hende (lidt den omvendte verden, ik?) Jeg er Fisk med Jomfru-ascendant - hvad jeg selv oplever på den måde, at der hos mig skal være orden i de menneskelige rammer - ordentlig omgangstone på jobbet, gennemskuelige, tydelige samarbejdsrelationer, afklarede forventninger o.s.v. Men orden i papirsagerne (f.eks.) - ALDRIG! Mit skrivebord ligner at et bibliotek har kastet op... KH Lisbeth

  SvarSlet
 3. Hi hi- sikke skønne billeder, der illustrerer dine ord perfekt!

  SvarSlet
 4. Hej Stine.

  Jeg er også jomfru. Jeg elsker orden, men jeg har alligevel et problem. Feks jeg ryder op og ordner perler, stof og diverse materialer på bedste vis. Det giver mig en enorm energi og jeg bliver meget kreativ. Og her starter projekterne så, og så kommer der rigtig meget frem fra skuffer, krukker, hylder og kasser. Og så er det så som så med den gode orden fordi det ikke altid kommer lige så hurtig på plads igen. Jeg har lånt bogen RYD OP I DIT ROD og jeg er blevet klogere, og bedre til at rydde væk imens jeg arbejder. F.eks når jeg syer giver jeg mig tid til at lægge mit stof sammen og på plads og det giver bare så meget plads.

  SvarSlet
 5. Jeg elsker orden, men fungerer altid i kaos. Jeg ville gerne kunne orden, men jeg kan kaos. Jeg ville gerne strukturere, men jeg kan kaos.

  Men det sjove er, når jeg er i hjem med orden, så kommer jeg til at skabe kaos. Eller jeg bliver provokeret til det. F.eks. er det sådan hos min skønne veninde, at alle bøger og cd'er er sat i alfabetisk rækkefølge, og jeg kommer så tit til at lave om på det, bare for at drille lidt og fordi jeg bliver provokeret af så meget struktur. Måske fordi jeg inderst inde er pisse misundelig over, at nogle mennesker kan ned til mindste detalje og jeg ikke en gang kan op til den største detalje :)

  Jeg er krebs, mon det har en betydning? Jeg burde egentligt være en chimpanse unge :)

  SvarSlet
 6. fint indlæg, for man tænker jo egentlig ikke over hvordan man fungere i sin hverdag,Jeg er typisk fisk,følsom,sensitiv, påvirkelig med stor medfølelse.
  jeg vil selv mene jeg skal ha system omkring mig når det gælder arbejde, så skal alt være skrevet ned, ingen grimme overraskelser eller noget, med krea systemet, der ville jeg elske hvis alt var i orden og fint, synes jeg lægger stof pænt sammen en gang hver 3 måned, og de bliver lagt fint i farveorden osv. men efter ikke så længe, liger alt blandet rundt igen ;) ved ikke hvorfor, måske elsker jeg orden, men ikke er typen der kan holde det, eller også kan jeg godt holde styr på mit rod. for lige meget hvor rodet der er ved jeg lige hvor den ting/stoffet er jeg skal bruge.

  tak for fint indlæg der satte tankerne i gang ;)

  SvarSlet
 7. Fine bilder:) Jeg selv er nok et ordensmenneske i bunnen, men når jeg jobber intenst blir det kaos rundt meg (men jeg har oversikten i kaoset vel og merke).

  SvarSlet
 8. Mit hjem ligner pt. et som en posedame kan bo i.
  Der er poser allevegne og ikke alle er blevet tømt. Kan ikke lige overskue det .
  Da jeg flyttede ind i mit hjem for 2 et halvt år siden holdt jeg pænt orden i et år. Og det var skønt at komme hjem til.
  Nu er her rodet og jeg er ligeglad. Og nej det er jeg jo ikke alligevel.
  Der er uorden indeni også. Tænker konstant på min far, som ligger på hospital. Og jeg besøger ham næsten hver dag. Så er her ikke så meget.
  Jeg ville rigtig gerne have et ordentligt hjem, er bare ikke så god til at systematisere.
  Det skal lige siges at jeg er Krebs :-)

  SvarSlet
 9. Tak for alle jeres fine, lange og eftertænksomme svar/kommentarer. Dem er jeg rigtig glad for:))
  Indlægget udsprang helt konkret af min bunke af sten, som hastigt blev pakket ned den sidste feriedag. Da jeg så her forleden kiggede ned i posen, kunnne jeg ikke lige med det sammen finde det system, som jeg vidste at jeg havde samlet dem efter. Og måtte derfor lige bruge lidt tid, før jeg så grupperingerne igen.
  Efter at jeg har skrevet, udgivet og læst alle jeres kommentarer, sidder jeg og tænker at jeg måske også har skrevet mit indlæg af en anden grund. Når jeg skriver et indlæg er der som oftest hæfte 1 eller flere billeder ved. Og det har slået mig flere gange, hvor ordentlig jeg virker på min blog, fordi jeg bare viser den enkelte ting, og aldirg hvor kaotisk der kan være lige ved siden af, uorden som ikke kommer med på billedet, og dermed ikke viser hvem jeg også er. Med andre ord, nogen gange synes jeg bare at det hele bliver så ordentligt i blogland, hvor de fleste af os viser hvor ordentlig vi bor, og jeg har brug for at fortælle alle jer, at jeg ofte også er ved at gro til i nullermænd, at karkluden lugter surt og vasketøjet hober sig op i stuens ene hjørne.... Og det er bare så dejligt at høre, at sådan kan det også være hos jeg:)))
  Stine:)

  SvarSlet
 10. Hej Stine
  Du skal også have tak for kommentaren på min blog .
  Kunne da ikke lade være med at kommentere på sådan et relevant spørgsmål du stikker ud her :-)
  Mvh Kirsten

  SvarSlet
 11. Kære Stine - Hold da op, her sidder man og tror der er dømt afslapning lørdag aften og så er der pludselig en psykologisk test med sten systemer ;0) Jeg havde da ikka fattet en bønde om de systemer - men vi er nok også systematiske på hver vores måde :0) jeg er jo dobbelt vandmand, måske dobbelt kaotisk, men jeg er ret godt til at holde orden,sååå - med sådan mest i bølger. generelt ok orden, men når der er travlt er der dømt bunke på bunke - men ikke for længe så skal der orden før en ny opgave kan gå i gang. Underligt nok er jeg ret aflappet og alligevel ordentlig - ka`du ikke lige forklare mig det??

  Knus og dejlig lørdag aften til dig, Karen Marie

  SvarSlet