torsdag den 27. januar 2011

Hæklet blonde....

... i metermål? Nej, næppe, men langt nok til at svinge det skønne stykke rundt om halsen. Jeg sidder og hækler i det lækreste, blødeste merino uld, med 20 % angora, mums, mums siger jeg bare. Garnet hedder Amalfi, er fra Wilfert´s, og fås selvfølgelig i en masser lækre farver (men jeg er vist i min lyse turkis periode:)))og det ser ud til at et enkelt ngl er nok. Hæklenålen er nr. 6 og diagrammet finder du nederst i indlægget.


Faktisk har jeg gemt diagrammet helt tilbage fra da jeg gik på Helleurp Håndarbejdsseminarium (1991-1994). Dengang SKULLE vi hækle blonden med en hæklegarn næsten så tynd som sytråd og nål nr 0,75. Den nål er så tini-vini lille bitte, at man næsten ikke kan mærke "hovedet". Et kæmpe arbejde og et lille stykke smuk blonde:) Men sjovt, synes jeg også det er, at se hvor forskelligt udtrykket bliver med de forskellige garner, tykkelse og kvalitet.


Har du også nogle opskrifter, diagrammer m.m. du har haft liggende i mange år, og som du bare ikke kan skille dig af med?
Som du en eller anden dag, tænker/håber/regner med at du skal bruge??
Jeg kan godt afsløre her, at jeg har en del:)))

12 kommentarer:

 1. Wow, hvor er det bare helt fantastisk smukt! Jeg har endnu ikke turde kaste mig ud i små hæklenåle-projekter, men det kan være det kommer :-)
  Mvh. Karen

  SvarSlet
 2. vildt flot, jeg er især helt vildt med mini tvangsblonden.

  SvarSlet
 3. Hvor smukt!! De er godt nok nogle skønne de blonder - både den store og den lillebitte. Fantastisk at beuge blonden som tørklæde! Wauuu!

  Om jeg har gamle opskrifter liggende? Ja, SÅ mange og rager hele tiden til mig, så hvem ved hvad det ender med :-)

  SvarSlet
 4. Fint at du har tatt vare på diagrammet:) Dette blir sikkert fint i det tykke garnet også:)

  SvarSlet
 5. Fin blonde. Jeg kan bedst lide den store udgave.
  Faktisk synes jeg, den minder om et tørklæde, jeg har hæklet, som hedder Queen Anne :)

  SvarSlet
 6. Dejlig både blonde og tørklæde.... har luret lidt på diagrammet og tror jeg kan hitte ud af det.... det skal prøves - i den store udgave, der kan slynges om halsen :-) Dejlig inspiration

  SvarSlet
 7. Fin blonde, både i tyk og tynd udgave. Jeg har også hæklet Queen Anne og synes det minder om dit mønser. Jeg har, blandt mange, et gammelt mønster på en poncho og nederdel i inka-stil. Drømmer om at strikke ponchoen til mig selv :-)

  SvarSlet
 8. Hej Stine.

  Nøøøj den er fin :o) Hvor er det fedt du ligger et billede ind af diagrammet, det skriger jo til mit hæklehjerte om at gå igang lige med det omgående :o)

  Kh Anette

  SvarSlet
 9. Fin blonde...Jeg synes den er finest i den nye tykke og turkise udgave...Om jeg har gamle opskrifter som jeg ikke kan skille mig af med...jo, jo der er en hel del i gemmerne!

  SvarSlet
 10. Dejligt at høre at der er andre end mig som har små bunker eller mapper liggende/stående med ting de drømmer om engang at få lavet;)
  Viste slet ikke at jeg havde hæklet et Queen Anna mønster eller at der er noget der hedder sådan. Det skal jeg lige undersøge nærmere. Så skønt når ens horisont udvides.

  God weekend til alle når vi når så langt
  Stine:)

  SvarSlet
 11. Synes jeg kan kende den smukke sag fra skabet den anden dag ;0) Ser bare sååå lækker du!

  Skøn weekend til dig og familien, knus Karen Marie

  SvarSlet
 12. ... lige præcis Karen Marie;))
  God weekend til dig.
  Vi ses tirsdag kl 9:00

  Knus Stine

  SvarSlet