onsdag den 12. januar 2011

Knapper...


..., masser af knapper i forskellige former og farver (er de farverige her er fra Creative Company). Her ligger de foran mig på bordet og kalder på at blive brugt. Jeg må igang. Har været inde i reolen og finde et hæfte (Adorn, the crafty girl´s guide to embellishing life) frem fra 2007, som jeg havde gemt, netop på grund af en knap-sag. Prøv og se nogle skønne ideér. Jeg er helt vild med den glade røde taske:)Måske du også er blevet inspireret til leg med knapper??
Jeg er spændt på og høre om dine ideér eller se dem på din blog:)

15 kommentarer:

 1. Sikke en lækker sag! Jeg elsker knapper og bånd!
  Og den opskrift du har med i strikkehæftet i denne uge :)

  SvarSlet
 2. Hvor fint! Jeg er især vild med det nederste billede. Ser for mig en masse smukke brocher! Kommer fluks på to-do-listen!
  Tak for inspirationen...igen! :-)

  SvarSlet
 3. Tak Anne
  for komplimentet angående trøjen. Har ikke set
  bladet endnu desværre. Men ved at der er en fejl i mønsteret, så hvis du vil strikke den må du lige sige til ;)

  SvarSlet
 4. Jeg ææælsker knapper! så er det sagt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan se, at du interesserer dig for knapper og tænkte, at du måske kunne være interesset i en ny dansk bog, der hedder At se en knap.

   På www.knapbogen.wordpress.com er der nogle opslag fra bogen.

   Jeg har klippet forlagets pressemeddelelse ud:

   Forlaget TURBINE har som det første forlag i Danmark udgivet en bog om et stort og ubemærket designområde. Der findes mange amerikanske og engelske bøger om emnet. Vi udgiver nu den første bog på dansk – og ikke blot en oversættelse, men et rent dansk produkt.

   Ud over at bogen giver indblik i et hidtil uformidlet designområde, er bogen i sin udformning og i tilrettelæggelsen af indholdet i sig selv et selvstændigt grafisk designprodukt udført af den designer, der i perioden 1983 – 2010 var den bærende designer af det specielle Irma-look, som forlener Irmas varer med en ekstra kvalitet og luksus.

   Selv om bogen med sine 2.500 fotos præsenterer et stort og ubemærket designområde, har forfatteren i bogens tekst bevidst fravalgt at behandle emnet fra en designvinkel. Bogen formidler i stedet med sine ultrakorte tekster og indbydende billedside forfatterens personlige fascination af det utroligt vidtspændende designområde.

   Har man som barn leget med knapperne i sin mormors syskrin, kan bogen meget let aktivere minder og følelser fra dengang. Bogens udvalg af knapfotos kombineret med forfatterens små personlige tekster skaber en særlig intim stemning.

   Men bogen er samtidig et grafisk værk, som kan nydes, uafhængigt af om man interesserer sig for knapper eller ej. Det er dermed en bog for alle, som generelt interesserer sig for design.

   At se en knap er en smuk og unik bog med mange overraskende og sjove indgangsvinkler. Det er let at springe rundt i bogen og koncentrere sig om de knapper, man ved et hurtigt gennemsyn finder mest spændende. Eller man kan fordybe sig i de indbydende fotos side for side og studere de spændende detaljer på ofte helt almindelige knapper.

   Vi skal pointeres, at bogen med sine fotos præsenterer et stort og ubemærket designområde, men at bogen ikke tekstmæssigt behandler emnet fra en designvinkel. Bogen formidler i stedet med sine ultrakorte tekster forfatterens personlige fascination af design. Som det fremgår af bogens titel, handler det om AT SE og få øje på. I det aktuelle tilfælde: - en knap. Og bogen lader spørgsmålet om, hvad der et godt design, stå helt åbent. Ikke fordi forfatteren ikke har nogen holdning til spørgs¬målet, men fordi det ikke er bogens formål at præsentere forfatterens holdning.

   At se en knap / Ilse Christensen, TURBINE, Aarhus, 2012. 272 sider. ISBN 978-87-7090-961-7. Vejledende pris 249,00 kr.

   For yderligere oplysninger, og eventuelle interviews kontakt venligst: TURBINE forlaget, redaktør Marie Brocks | marie@turbine.dk | 86 12 79 16 eller forfatteren Ilse Christensen på mailadressen: at.se.en.knap@gmail.com.

   Bogen har været omtalt i Politiken og Aarhus Stiftstidende. Artiklerne kan ses her:

   http://kortlink.dk/dropbox/bxeb
   http://kortlink.dk/dropbox/bxec

   Slet
 5. Knapper er fantastisk - kig forbi min blog Knapnok.blogspot.com eller på Garnoggammelt...jeg har prøver at gøre lidt forskelligt.

  SvarSlet
 6. Ja hold da op Louise, hvor du har gang i knapperne, spændende blog du har

  Stine:)

  SvarSlet
 7. Jaaaa knapper!! Jeg er vild med knapper!!Så vild at jeg "kom til" at købe en Astor knappemaskine til stofbetrukne knapper. Det er jeg glad for at jeg "kom til".
  Tak for knappeinspiration!
  Kh. Linda

  SvarSlet
 8. Fine knapper - jeg har overvejet at købe mig en posefuld, mest fordi jeg mangler 2 appelsin orangeknapper ;)

  SvarSlet
 9. Sikke nogen lækre knapper... Man kan aldrig få for mange af dem! Aldrig!

  SvarSlet
 10. Du kan kanskje lage en t-shirt med en stor
  oversized sløyfe av knapper.
  Jeg elsker min fra Ellis Borough!
  http://www.myspace.com/ellisborough/photos/12526321#%7B%22ImageId%22%3A12526321%7D

  SvarSlet
 11. Jeg er faldet lidt for konceptet med at bruge knapper til ørestickers. Selve stickers'ne vil jeg tro man kan få i de fleste hobby forretninger, og ja knapper har du vist nok af. Jeg har selv lavet blandt mange andre tre forskellige slags som du kan se på min blog her:

  http://missbananabutterhair.blogspot.com/2010/05/shopping-med-farver-pa.html

  Det er i hvert fald en ret sjov måde at vise sine yndlingsknapper frem på. Men pas på man kan hurtigt blive bidt af det ;)

  SvarSlet
 12. åh en fin taske :) den skulle nok vække opsigt i byen. det får mig til at tænke på en bog jeg en gang så på biblioteket som ikke var til låns desværre, der var også fede ide´r med knapper, men kan simpelt hent ikke huske hvad den bog hed.

  men skønne ide´r :)

  Kh Sara

  SvarSlet
 13. Hej Stine, tak for dit tilbud om knapperne. Knapperne jeg søger skal være 2-2,5 cm i diameter - hvilket tilsyneladende er svært at finde...

  Så pt. jeg har en spencer hængende uden knapper, fordi jeg er stædig som et æsel og har sat mig for at knapperne skal være orange. Jeg har dog taget mig en fridag i dag, og skal bl.a. inden om en stofforretning og lure på knapper :)

  SvarSlet