fredag den 20. august 2010

Jeg kan ikke få mine arme ned, og pakke gaven ind!!

Jeg er pave-stolt. Jeg har syet mit første quiltet patchwork tæppe, ja tæppe overhovedt, tju-hej!
Det er en gave til min veninde, som er blevet 40 år. Hun skal simpelthen have et hyggeligt slumretæppe at putte sig i, og gå og nyde at kigge på!

Stofferne er en blanding af gamle og nye stoffer (fra Stof & Stil, Ikea og sågar købt hos Tusindfryd), og det er med fuld overlæg at det ikke er blevet for pusse-nusset, for det er hun bestemt ikke typen på. Hun har en fed, gammel, sort 50ér lædersofa, Verner Panton den rund plast lampe over et spisebord som består af grove bjælker. Personlige, enkelt og råt bor hun med sin mand, og jeg kan lige se det her tæppe for mig i deres stue.
Håber også at hun kan se det for sig og ikke bliver skuffet over at jeg ikke har spurgt til ønskeseddelen, men valgt på hendes vegne. En gave som jo ikke lige kan byttes, arghh...

Når hun vågner op på søndag efter en brag af en fest, og hun lige trænger til en "eftermiddags-morfar" på sofaen, og trækker sit nye tæppe over sig, vil hun måske opdage, at jeg har quiltet hele herligheden med pink neon tråd og snirkede grene og blad.

Åhhh, hvor er jeg spændt, på at give hende det,!!

23 kommentarer:

 1. Jeg kan fisme da godt forstå at du står der og blafrer med armene.
  Hvor er det flot. Fedt miks af farver og mønstre.
  Det bliver da ikke det sidste tæppe, vel:))

  SvarSlet
 2. Det er simpelthen så flot. Jeg ville ihvertfald blive stjernelykkelig for at få sådan et tæppe. God fest.

  SvarSlet
 3. Sikke et tæppe !
  Det er en meget flot gave at få- hun er heldig.
  God fest :-)

  SvarSlet
 4. Sikke en heldig-kartoffel-veninde! Selvfølgelig blir hun lykkelig - ellers er hun da et skarn. Fede, uvante stof-mønster-farvesammensætninger - meget inspirerende. Og så kan man da vist ikke rigtig se at du e rved at være træt af retro :-) - måske er du bare ved at sparke nyt liv i det evige lappe-retro-segment m. dit frække brug af farver! MODIGT! Go fest - KH Lisbeth

  SvarSlet
 5. hvor er hun heldig, for hvor er det godt nok blevet flot :) er sikker på hun nok skal blive glad :)
  KH Micha

  SvarSlet
 6. Du kan med rette være stolt - hvor er det bare skønt, Stine. (Hvem der bare havde tålmodigheden til sådan et stykke arbejde :-)

  kram

  SvarSlet
 7. SÅ FLOT!! Gå du bare rundt med armene oppe lidt endnu. Og så er jeg vild med quiltningen. Har du nogle tricks så håber jeg du lægger dem ud på bloggen.
  kh
  Anne D

  SvarSlet
 8. Godmorgen allesammen,
  tak for jeres dejlige kommentarer, de er så dejlige at vågne op til.

  Hanne: du kan tro at det ikke er det sidste tæppe fra min hånd. Jeg har da fået helt blod på tanden. Det er en rigtig sjov proces.

  Eva: tak! jeg tror og at hun bliver lykkelig, men var bare et øjeblik i tvivl i går da jeg var færdig, du ved...

  Losarinas mor: tak, ja jeg synes også at det er en flot gave at få, så jeg blev sgu lidt små irriteret på min mand, da han begyndte med om hun ikke også skulle have en bog. Egentlig en god ide (slumretæppe + bog), men lige da han sagde det, sad jeg og svedte tran, med favnen fuld af tæppe og igang i quiltningen, så ideén faldt ikke lige i god jord.

  Koloristen: søde du, nej helt træt af retro er jeg vel ikke, elsker bare de våvede farvekombinationer de kastede sig ud i dengang;) Jeg er nok mere træt af at høre ordet retro. Et modeord som bliver brugt lidt for mege, så det i mine ører er det ved at være lidt slidt, sorry....:)

  Micha: tak for de støttende ord

  Groovymama: ja, jeg var faktisk også meget tålmodig. Især efter første aften, hvor det ikke virkede rigtigt og jeg dagen efter måtte sprætte nogle af firkanterne af. Da tænkte jeg, det her bliver jeg aaaaaldrig færdig med.

  SvarSlet
 9. Uuuhh det gad jeg da godt at slumre i, måske tænker du på mig når jeg bliver 40????

  SvarSlet
 10. Hej ea-o: tak for dine søde ord.
  Tricks, hmmm, jo huske hele tid at sørg for at få trukket stoffet ud, evt. ri det fast på pladevattet først. Det tror jeg at jeg vil bruge tid på næste gang. Jeg kom nemlig nogen steder til at få skubbet lidt for meget stof ind på midten så der er en lille smule folder.
  Og så er det med bladene og stænglerne jo en rigtig god ide. For i mit univers skal de ikke være ens, her er frit spil, man kan ikke gøre noget forkert. Og det ser rigtig fedt ud, når man kommer tæt på.
  Stine:)

  SvarSlet
 11. Det er et super cool, lækkert, flot tæppe.
  Og selvfølgelig bliver hun da glad for det: det er jo så tydeligt at det er en gave der oser af kærlighed: du har tænkt over hvem hun er som person og hvad der vil passe ind i hendes stiol, og efterfølgende har du brugt RIGTIG meget tid på smukt håndarbejde.
  Din veninde er heldig, at hun har dig som veninde :-)

  SvarSlet
 12. Det er et superlækkert tæppe, hun er da et skarn hvis ikke hun bliver glad ;-)

  God fest og god weekend!

  SvarSlet
 13. Hej Stine

  hold da op det er bare flot, kan godt forstå du er pave stolt, og jeg er sikker på at din veninde vil sætte stor pris på det arb og den kærlighed der er bag, hvis ikke er der altid en sofe her hjemme de uden tvivl vil pynte på ;)
  er det fine pink mønster quiltet ud fra fantasi? for det ser bare super fedt ud.

  Kh Sara

  SvarSlet
 14. Hej Stine.
  Flot tæppe behold du bare armene oppe, du kan købe en spray dåse, hvor man sprayer på pladevattet og lægger stoffet over så sidder stoffet fast, og du er fri for at ri arb, knuzz Winnie

  SvarSlet
 15. Super lækkert tæppe - og syet med masser af kærlighed. Hun kan ikke blive andet end glad. Jeg synes, at det er fedt at give en gave - som man selv har bestemt, og som modtager måske ikke ved, at de mangler - men så er lige i skabet. Og det er dit tæppe uden tvivl...

  SvarSlet
 16. SIKKE en forrygende, fantastisk gave Stine! Din veninde kan da kun blive glad og rørt!!! Sikke heldig, hun er.

  Og sikke et flot arbejde. Vildt, det er første gang, du har prøvet det, og så har fået så smukt et resultat!

  God weekend.

  Hilsen Helle

  SvarSlet
 17. Ja, hvis det var mig der var den heldige modtager, så ville jeg bestemt heller ikke kunne få armenene ned.
  Sikke en helt vidunderlig gave du har lavet til din veninde. Det må da næsten være som en hyggelig omfavnelse fra dig, at svøbe quilten om skuldrene. Og alt det arbejde og de mange tanker man lægger i sådan et tæppet. Flot...

  SvarSlet
 18. Altså tak for alle de dejlige støttende ord og tilkendegivelser. Og den med limen er noteret, for jeg skal helt sikkert lave mindst et tæppe herhjem til!!
  Stine:)

  SvarSlet
 19. Hvor er det lækkert!
  Er vild med at det ikke er for tutte-nuttet.
  Så gider man da godt at bli 40! :D
  Knus Maren

  SvarSlet
 20. Der er ved at komme liv i mig efter en super dejlig fest i går. Så jeg ville lige fortælle at min veninde blev rigtig, rigtig glad for tæppet:)))))

  SvarSlet
 21. Det kan jeg dælme godt forstå :)
  Sikke et flot tæppe og hvilken god idé med quiltningen!

  SvarSlet
 22. Skønt at læse at hun blev glad. Det burde hun også blive med det fine store arbejde du har lagt i det.

  Og hun får måske brug for tæppet i dag, hvis hun er lige så træt som du er ;-)

  SvarSlet