søndag den 5. december 2010

Jeg har overvejet...

... at tilmelde min den tjeneste som hedder "tjen penge" på din blog.
Jeg er dog i tvivl om et par ting.
For det første. Kan der være en eller anden form for fælde? Har du læst noget under den funktion som du synes virkede "mærkeligt". Jeg kan ikke helt gennemskue systemet og er ked i at havne i noget, som jeg senere, hvis jeg fortryder, ikke kan "slippe" ud af.
For det andet tænker jeg meget over hvordan det virker på jer som læsere, at besøge min blog hvis der er reklamer. Vil det virke anmassende, og som om jeg prøver at tjene penge på jer?

Er det noget du har overvejet?
Hvad er din tanker omkring reklamer på blogge?
Lægger du egentlig mærke til reklamerne på de blogge hvor de er?

Jeg sætter stor pris på hvis du gider at give dit besyv med.
På forhånd, tusinde tak, Stine:)

15 kommentarer:

 1. Jeg har ingen gode tips eller erfaringer.
  Én eneste gang har jeg opdaget en reklame på en blog, og det var fordi der stod noget med Århus...
  Faktisk tror jeg ikke, jeg vil opdage det, for jeg er "reklame-blind".

  Men kan man ikke melde sig fra igen, hvis det er for generende?
  God mandag.

  SvarSlet
 2. Godmorgen Eva.

  Det der med at være reklame blind ligger vist til mange. Der var nogen der på et tidspunkt havde lavet et forsøg med at skrive en skilt til en dør indtil en butik, hvorpå der stod at hvis man læste skiltet fik man 1000 kr. Ingen reaktion fra kunderne!! Sjovt ik´
  Og jo, jeg tror lige som dig, at man godt kan melde sig fra igen, men i nogen tilfælde kræver det meget mere arbejde at melde sig fra end til og det kunne lige ligne mig at have overset, et eller andet, skrevet med småt.
  Men tak fordi du lige gad bruge tid på mit dilemma.
  god dag Stine:)

  SvarSlet
 3. Jeg kan desværre heller ikke hjælpe. Og om jeg har set blogge med reklamer, ved jeg ikke - det er ikke noget jeg lige har lagt mærke til.

  Håber der er nogen som kan hjælpe dig :o)

  SvarSlet
 4. Jeg har tilmeldt mig, formodentlig samme system, som du også overvejer - det er bare ikke kommet op at køre endnu, men jeg tror ikke på nogen måde det er en fælde, bare et firma der også gerne vil tjene penge og formidle kontakt imellem annoncører og os. Jeg synes ikke det er en dårlig ting, at vi vil tjene penge, det er jo trods alt vores levebrød og man skal som du ved, stå meget tidligt op for at få det til overhovedet at give mening i den lille niche vi befinder os i - det tror jeg helt sikkert vores læsere vil kunne sætte sig ind i :0)
  Lis fra Kalssons kludeskab har systemet på sin side.

  Knus og god mandag, Karen Marie

  SvarSlet
 5. Jeg har også nogen gange tænkt på det, men er kommet til at jeg ikke gider reklamere for noget jeg kan stå inde for 100 procent...Jeg er absolut ikke reklameblind...jeg lægger rigtig meget mærke til reklamer på forskellige blogs, men synes sjældent det virker forstyrrende....Hvor meget man kan tjene har jeg heller ikke sat mig ind i...men tror måske ikke det er særlig meget.
  Hvis du sender mig din adresse på KirstenK_christensen@hotmailcom sender jeg perler til dig...du bestemmer hvad du vil bytte med!

  SvarSlet
 6. Hej Stine,
  Ved heller ikke så meget om det. Mette med Carlas Café har lige fået reklamer på har jeg set. Du kan vel evt. overveje at kontakte hende.
  Personligt ser som regel jeg reklamerne, tænker de er lidt grimme og ødelægger lidt æstetikken på bloggen, men det kunne da være rart med en smule i kassen :)

  Kh Anne

  SvarSlet
 7. Tak skal I have, det var nogle rigtig gode kommentarer, som jeg bestemt kan bruge til noget, fedt!!
  Stine:)

  SvarSlet
 8. Det med reklamer er et stort spørgsmål synes jeg for det er ikke bare en ting man skal sætte på uden at tænke over det. Jeg synes det er helt ok med reklamer og de fleste af mine amrikanske yndlingsblogs er det der hedder sponsorerede (de får penge, nogen får rigtigt mange penge, og holder til gengæld give-a-ways for det produkt eller den butik der sponsorer dem. At holde en give-a-way anses nemlig for så god reklame for firmaet at det ikke er noget man gør gratis. Til alt held har de fleste samlet alt reklame gøjlet om mandagen og så kan man jo bare blive væk der hvis man ikke kan lide det). De fleste af de blogs var ude i lange overvejesler og diskussioner med læserne inden de fik reklamer og der var også for nogle år siden en bevægelse mod reklamer på blogs. I dag ser de fleste det som helt naturligt at de store blogs er sponsorerede.

  Jeg har også overvejet rekalmer på Badut. Eller måske jeg skal sige det på den måde at andre omkring mig har overvejet reklamer næsten fra bloggen var helt ny. Jeg omgås mange forretningsfolk og når de ser hvor mange jeg har på besøg mener de at det er helt oplagt. På Fejø fandt jeg bare slet ikke at det passede ind på Badut og jeg har heller aldrig ønsket at øge besøgstallene. Nu overvejer jeg meget om jeg skal ændre en lille smule i konceptet og begynde at opfører mig professionelt omkring bloggen og måske også om jeg skulle sætte reklamer på.

  Jeg ved at sådan en blog kan sælge og sælge godt for jeg har lige solgt mit hus via Badut og der var meget stor intresse for det fra mennesker der ellers ikke ville have set et hus på Fejø. Imidlertid tror jeg ikke nødvendigvis at reklamer bliver set for de er jo ikke et spændende vidre klik sådan som de andre ting vi vælger at sætte i sidebare. Nå det var en lang smørre. Jeg er spænt på at se hvad du beslutter dig for.

  SvarSlet
 9. Hej Marina,

  tak for din kommentare, flere vinkler og overvejelser bringer den frem i mig, så det er bare fedt at du gad skrive.
  Stine:)

  SvarSlet
 10. Nå, jeg er sådan måske lidt en reklame sippe. Forstået på den måde at hvis folk skriver det er en reklame, så er det OK. Hvis der er en reklame for garn, der samtidig nedgør andres udvalg - så kommer jeg der ikke mere - ej heller køber jeg garnet. Nu vil jeg være så grov at nævne Karen Klarbæks blog som een af dem hvor balancen er hårfin, mellem hendes begejstring for hendes arbejdsplads ting - og reklamen. Da er det nok mere læseren, der sætter grænsen. Nogen generer det, jeg er ret ligeglad.
  Når jeg læser på googlereader, kommer reklamen frem nederst i indlægget, og bumbum... jo, jeg ser dem, og tænker at holddaopspisalthvaddukansushiimalmøfor50kr - nånå. Og andre igen irriterer mig bare. Da jeg ikke er inde på selve bloggen ser jeg ikke om reklamen skæmmer bloggens udseende. Men pop-ups, de er irriterende. Du har vel ikke nogen mulighed for at bestemme hvad der reklameres for?

  SvarSlet
 11. Det er tit sådan, at der er et minimumsbeløb, før der sker udbetaling, specielt google har brugt fidusen med, at dem der når minimumsbeløbet anklager de for snyd og svindel - vupti, nul kroner til dig ;-)

  Jeg ville ikke ødelægge det fine helhedsindtryk med grimme flimrende reklamer - se bare på slagtenhelligko.dk, tidligere fin og æstetisk, nu et stort reklamehav, æv

  SvarSlet
 12. Man bestemmer jo selv over sin blog, og over hvordan den tager sig ud. Jeg ville aldrig sætte reklamer på min, ej heller 'blogroll' eller andet visuelt rod. Og netop rod syntes jeg det er, med alt for meget urelevant 'skrammel' på en webside, om det så er en blog eller andet. Reklamer forstyrrer helhedsindtrykket. Men er det en megainformativ opslagstavle man ønsker, så er det jo fint. Min blog opfatter jeg som en form for elektronisk ord-lærred hvor jeg kan male med bogstaver og vendinger, som jeg ikke ville kunne få ind i et almindeligt maleri da det ikke ville have aktualitetens princip over sig. For mig er æstetikken vigtigst - så vigtig at jeg ofte fravælger internetsider som jeg finder grafisk grimme, som e.ex. facebook.

  SvarSlet
 13. Tak alle sammens,
  som gad og havde tid til at nedskrive deres meninger og overvejelser omkring det at have reklamer på sin blog.
  En masse synspunkter og vinkler er kommet frem, og jeg er gået i tankeboks.
  Kan dog helt uden overvejelse sige, hvor er det skønt at have en blog, hvor jeg kan lufte et spørgsmål om morgenen, og inden aftenen er sejlet ind over os, er der flere som har skrevet til mig, det er fedt! tak

  Nu tuller jeg i seng efter en hyggelig jule-dame-frokost Stine:)

  SvarSlet
 14. Søde Stine. Lige lidt mere. Der bliver nævnt herover at google skulle snyde annocører og det kan jeg ikke helt se for simpelthen fordi bøvlet med at anklage folk for at snyde for at slippe for at betale i omegnen af 150 kr. må være for stort og omkostningstungt. Et elelr andet sted har jeg læst at minimumsbeløbet som sagt er 150 kr. og jeg ved at rigtigt mange er månder og halve år om at få de penge hjem. Det siger mig noget om at der skal RIGTIGT mange mennesker forbi ens side før det kan svarer sig at rode det hele til med reklamer som alle vel er enige om er grimme og forstyrende. For de rigtigt store bloggere med tusindvis af daglige besøgende er det dog en fin forretning.

  I USA er det et lovkrav at det skal oplyses hvis man som blogger anpriser et produkt man har fået i gave eller hvis produktet kommer fra en virksomhed hvor man er ansat eller hvorfra man får støtte. Det synes jeg er en fin ordning for det gør det nemmere at sorterer informationerne for læserne.

  Store kram til dig Stine.

  SvarSlet
 15. Personligt ville jeg være meget ked af at møde reklamer for dit og dat rundt omkring på bloggene. Vi bliver i forvejen druknet i reklamer, så lad os da for guds skyld have et helle et sted :-)

  Det er da rigtigt, at vi bare kan lade være at reagere på dem, men jeg synes altså at de ødelægger en ellers god blog - de skaber støj - i hvert fald i mit hovede.

  Jeg synes det er rigtig fint, når nogen i et INDLÆG reklamerer for fx. en anden blog, eller noget de har set i en butik, udstilling eller lignende. Så får man som regel en lille historie med.

  SvarSlet