torsdag den 6. maj 2010

Gamle broderier.....
I Påsken var jeg med familien på tur til Jylland, hvor vi blandt andet besøgte min moster og onkel i Grenå. En eftermiddag tog vi en tur rundt i byens genbrugsbutikker, hvor jeg blandt andet fandt disse 3 store broderier ovenfor for 30,- kr pr stk incl rammer. (Som også skal have en tur med en pensel ved lejlighed. Tror at de så vil klæde nogle andre udvalgte billeder).

I går kom posten med en stor kasse. Jeg var rigtig spændt, for jeg havde givet min moster frie hænder til at købe de broderier, som hun synes om, på et loppemarked på Djursland.
Og se lige alle de her dejlige broderier min moster havde fundet.
Sikken en skat.
22 broderier i forskellige størrelser og mange forskellige motiver. 440 kr.
Hun havde tilmed brugt 3 timer på at tage billederne ud af rammerne, som hun selv kunne bruge i tilgift.
Nedenfor kan I se nogle af mine favoritter blandt de 22 broderier.

Nu kan jeg endelig lave det nye betræk, som jeg har gået og drømt om, til denne klaverskammel, som jeg for 2 år siden fandt i storskrald i gården, og den gang betrak med storblomstret stof fra Ikea.
Når jeg får tid skal benene males sorte, og jeg skal lave et betræk af forskellige kvadrater klippet ud af broderierne a la puderne nedenfor fra Pfisk.Den store skammel ovenfor kunne min fætter ikke bruge længere, så jeg tog glad imod den. Et stort skrummel, men hold op, hvor har den bare, den helt rigtige højde til vores lænestol, en god bog og et glas rødvin...:)
Den har jeg også overvejet om den skulle have et nyt betræk syet af kvadrater af broderier og andre stoffer...??

Resten af broderierne skal bruges til puder a la dem nedenfor.

Jeg er jo helt klart inspireret af denne skønne hjemmside´s frembringelser, og regner med, at jeg få syet nogle skønne puder til sofaerne.
Lufferne nedenfor, synes jeg også er super hippe, men det ville være lidt af en mundfuld sy-mæssigt for mig at kaste mig ud i, men det kan jo godt være at jeg tager springet alligevel, nu, da jeg har så mange broderier at lege med:)


Eller denne total skønne taske fra denne inspirerende blog.

Har du nogle ideer til hvad jeg også/ellers kunne sy af alle disser herligheder??

13 kommentarer:

 1. Sikke en vidunderlig pakke at få ind af døren, din heldige broderi ejer :0)
  Du har jo nok set at jeg har brugt broderier i patchwork på de små pelsveste, men de er også fine som små lommer med Liberty skråbåndskanter, eller med patchwork ramme udemom (i forskellige typer mønstrede/ensfarvede stoffer)til puder - altså på de broderier det alligevel er lidt for vandalistisk at klippe i. Glæder mig til at se hvad du får ud af lækkerrierne :0)

  Knus og dejlig weekend, Karen Marie

  SvarSlet
 2. Vilka härliga broderier...jag blir nostalgisk broderade en hund med halva korsttygn när jag var 12 år.....

  SvarSlet
 3. nååååh ja, Karen Marie,
  sikken nogle gode ideer og fif du lige kom med der. For du har ret, der er nogle af broderierne som det vil skære i mit hjerte at klippe i, når jeg hvor mange timer og arbejde der er lagt i dem.

  Tak søde, god weekend Stine:)

  SvarSlet
 4. Lækre lækre ting..... jeg bliver helt grøn i hovedet
  Ha' en dejlig blæsende dag
  Kristine

  SvarSlet
 5. Hej Stine.
  et blomster motiv på en cowboy jakke, imellem andet stof pude eller tæppe, du er så iderig så lige pludselig har du gang i spændende ting. knuzz winnie

  SvarSlet
 6. Dejlige broderier...hvad med at betrække en hel øreklapsstol...jeg har set et foto i et blad engang, det var SÅ flot, går selv og ta'r mig sammen til at få lavet én.

  SvarSlet
 7. Hej alle....,
  tak for jeres gode ideer til hvad jeg kan bruge alle mine nyerhvervet broderier til. Lommer, detalje på cowboy jakke, helle ikke dårligt, og som betræk til en øreklapstol.
  Lavendel, jeg tror faktisk jeg har nok til det projekt, og det ville jo blive en drøm af et møbel, som ville passe perfekt til resten af møblementet her i lejligheden. Men det tør jeg simpelthen ikke gå i gang med....
  Men håber på at se din stol engang på din blog.
  Stine:)

  SvarSlet
 8. oj, så flotte! jeg gleder meg til å se resultatet!!

  SvarSlet
 9. Hej Stine.
  Der er da noget at gå i gang med.
  Held of lykke med sytøjet. Har selv syet sofapuder som jeg er rigtig glad for.
  Mvh Maria

  SvarSlet
 10. Hei Stine
  Tusen takk for din koselige hilsen og fine ord!
  Så utrolig mange fine broderier du har fått i din varetekt! Det er så mye disse gamle skattene kan brukes til. Jeg har selv en stor Ikea-boks full av broderier og bruker de gjerne i vesker og puter.
  Artig du ville ta med bildet av pc-vesken også.
  Ha en finfin helg! kanskje er du i ferd med å trylle med broderier...
  Stor hilsen fra kaspara

  SvarSlet
 11. Hej Stine

  Sikke mange fine broderier...jeg samler også selv og planen med mine er, at de skal syes sammen og betrække en puf. Har set at Normann Copenhagen lavede nogle for et års tid siden :o)

  Kh Shina

  SvarSlet
 12. Du er bare en heldig en, sikke mange skønne broderier, de er da helt fantastiske. sikke mange skønne projekter de kan bruges til, er vild med de vanter du også har billed af. og den fantastiske taske. glæder mig rigtig meget til at se hvad der kommer ud af dem.

  Kh sara

  SvarSlet
 13. Sad og google gamle broderier og patchwork og fandt din side.
  Jeg er selv lidt på samme spor - men ville lave et tæppe - hvor nogle af de gamle broderier indgår.
  Men de puder du har fundet - dem må jeg også prøve.
  Er du kommet videre med projektet?

  SvarSlet