torsdag den 20. maj 2010

Gaver til værtinden....

Vi skal på weekend hos min barndomsveninde. 2 overnatninger og et besøg lørdag på det årlige loppemarked på Orø, hvor jeg selvfølelig håber på, at jeg finder nogen gamle, skøre, skæve "godter". Jeg har dog fået forbud af manden herhjemme, mod at hjembringe flere kommoder eller mindre skabe! (mon jeg kan holde det løfte, eller får jeg straks abstinenser når jeg ser en lille vindskæv kommode, som jeg straks øjner en stor fremtid i, efter en omgang maling.....?).

Jeg er af den old-fashion-school som ynder at tage en lille "værtindegave" med på diverse visitter og besøg. Til denne anledning har jeg gemt en god lille gave i skabet, fra en sag, jeg tidligere har lavet med Karen Marie.
Udover, at den er tilpas lille at slæbe med i bagagen i toget, så er den også lavet af "genbruges glas" og garnrester, lige min kæphest.....!


Gem tomme glas med skruelåg fra asier, oliven, syltetøj, rødkål m.m. og hækl et smukt, yndigt eller farvestrålende betræk til låget, som limes på med en limpistol.
Lågene på glaskrukkerne på billederne er meget yndig, med et fint "oldemor-mønster" og flæsekant, og passer perfekt til køkkenet i min venindes sommerhus, både i farver og stil. Men lågene kan jo hækles i alle mulige farver, striber og uden flæse...., og stilen ville være helt anderledes.
Glassene kan fyldes med værtindens ynglings-slik, the, hjemmelavet syltetøj og andre spiselige lækkerier (her mini Bounty og lakridspiber, mums...)


Opskriften på disse låg kommer i Hendes Verden inden så længe, men du kan måske lade dig inspirere så længe, og lave dine egne personlige låg ud fra billederne.

Forresten er det der med at skulle i sommerhus uden bil og på loppemarked oven i købet, en knap så god kombination, kommer jeg lige i tanke om. Mon de har plads i redskabsskuret, så mine eventuelle fund kan står der, til næste gang jeg skal på besøg??

God Pinseferie, Stine:)

6 kommentarer:

 1. Jeg ville ELSKE at få et GuffeGlas med eget hæklet låg :D
  Mmm, det ser lækkert ud - og er nemmere at medbringe end en kommode.

  SvarSlet
 2. Hej Stine
  Hvor er de søde, og det er en overskuelig ting at nå at lave som en værtindegave et par dage, før man skal af sted. Min mor holder Hendes Verden, så jeg kan vel få opskriften af hende:)
  Rigtig god pinse til dig - og god loppejagt!
  KH Puk

  SvarSlet
 3. Hej Stine
  Mange tak for dne søde ord om mine puder m på min blog. :O)
  Tror jeg må i gang med de blå farver til min venindes sommerhus... Orø, det er ikke langt fra min hjemegn. Måske du skal med den lille gule færge fra vellerup?
  :O) Dorte

  SvarSlet
 4. Hej Stine.
  Jeg er ny blogger, og ser mange fantastiske ting her på bloggen. Disse super fine glas, er også lige mig. Elsker at give personlige enkle værtindegave, som denne. Tak for ide. :-)

  SvarSlet
 5. Seje hæklet låg til glas, endnu en grund til at lære at hækle.

  Forresten, er det en meget inspirerende blog du har.

  Kh Line.

  SvarSlet
 6. Sikken en skoen vaertindegave, lige noget til mig, der elsker flotte krukker, bounty og lakridspiber. :)

  SvarSlet