torsdag den 13. maj 2010

.... produktionen fortsætter....

.... trods en meget dårlig prognose. Det ser ud til at styrtregne hele lørdagen. Dmi forudsiger at der vil falde hele 22 mm regn. Så farvel, farvel du herlige lørdag-loppemarkedesdag.
Men min datter Selma (snart 11 år) er en glad optimist og har hele dagen produceret perleplader til hårbøjler, perleplader bare som perleplader og så de her herlige hårelastikker....

Ideen er IKKE vores egen. Vi købte engang en blomster-hår-elastik på et julemarked i Vanløse. Det er en del år siden, men det er jo lige meget, den blev i dag brugt som inspiration og skabelon til en lille produktion af blomsterelastikker og sommerfugle ditto.

Blomsterne og sommerfuglene klippes ud i Gokart-kort, som jeg næsten er sikker på at I også har en skuffe eller 2 fulde af:)
Efterfølgende lamineres figurene, og klippes ud på ny.
Og hele herligheden syes på en elastik (du kan købe bundter af disse til en rimelig penge i H&M), med et par farvestrålende perler.

... og voila, der kommer lidt sommer i håret:)

En lamineringsmaskine er der måske ikke så mange der har, men jeg har haft stor glæde af min, som jeg hiver frem bagerst fra skabet en gang i mellem og laminere alt hvad jeg kommer i nærheden af;) ...... børnenes tegninger (dækservietter), ynglings mad og bageopskrifterne, som hvis de bliver fedtet der midt på køkkenbordet, nemt kan tørres af med en fugtig klud. Vi har ligeledes reddet nogle små-kort-spil som var blevet godt flosset i kanterne. Maskinen kan f.eks købes hos Creativ Company.

Ellers kunne man måske forstærke blomsterne og sommerfuglene med et lag plastfilm/bogfilm på under og oversiden af figurene. Men dette er bare en tanke, har ikke selv prøvet det.

God weekend Selma og Stine:))

9 kommentarer:

 1. Super smart idé! Den må jeg vist hellere gemme til skolens julemarked :-)
  Jeg har også en laminator og jeg elsker den! Ligesom dig bruger jeg den til madopskrifter, men også til at laminere skabeloner til fx applikationer. Det gør dem dejligt holdbare :-)

  SvarSlet
 2. Søde elastikker. Skal vi ikke krydse fingre for, at vejrguderne frotryder det med regnen?
  Laminering er en herlig ting.

  SvarSlet
 3. Hej Stine..
  Sikke fine hårelastikker..:) Den idé, tror jeg lige jeg hapser til min pigehygge dag med min 4.klasse..;)
  Krydser fingre for I får godt vejr trods udsigterne..

  Og sikke en lækker blog!! Godt jeg fandt min vej herind - for du/I har da gang i utrolig mange spændende ting..:)

  KH Anne

  SvarSlet
 4. Hvor er de dog søde de hår elastikker, den ide gemmer jeg lige, jeg er nemlig altid på jagt efter lavbudget-gaver... En lamineringsmaskine har jeg også, og jeg ville ikke undvære den for noget i verden!

  SvarSlet
 5. Hej alle,

  tak for jeres søde kommentarer. Jeg er glad for at kunne give lidt inspiration til lidt hygge og sjov med børnene og selv modtage gode ideer, som at laminere skabeloner, den ide er hermed nuppet Britta, tak!!

  Stine:)

  SvarSlet
 6. Super søde hårelastikker. Jeg er også meget glad for min lamineringsmaskine som jeg bruger til mange hyggelige ting året rundt. De koster næsten ingenting mere hvis man køber dem når f.eks. Netto har dem på udsalg. Jeg tror jeg gav 100 kr. for den jeg har og den virker fortræffeligt. Inden den havde jeg en anden noget større og dyre maskine men min søn vendte et lamineringsark forkert og så gik maskinen helt i koks....

  SvarSlet
 7. Flotte sager, nu håber jeg at vejrguderne er med jer. Sød ide det vil jeg bruge til en pigedag, sammen med min søsters piger.
  Utroligt hvad lamineringsmaskinen kan bruges til, jeg har fået en med flere trin på så tykt papir også er nemt at laminere.
  Flot blog du har...

  SvarSlet
 8. Hei - så utrolig mye fint du lager - her vil jeg hente masse inspirasjon. Jeg har akkurat lært meg å hekle, men er helt oppslukt av det - og prøver meg på stadig litt mer avanserte heklerier:) Det er jo så mye artig man kan lage, og så setter det et veldig personlig preg på ganske vanlige ting:)

  Takk for hyggelig kommentar på min blogg - jeg er så enig med deg i at det er viktig å nyte hverdagene. I morgen tidlig er det min tur til å ta en svømmetur og deretter en god frokost med en god venninne som jeg ikke har snakket med på en stund. Det gleder jeg meg til:)

  Ha en fortsatt fin helg:)
  Gode tanker fra Bente.

  SvarSlet
 9. Ha ha hvor er de sjove. Du er så mega kreativ pige!

  Kh sine

  SvarSlet