søndag den 9. maj 2010

Hjælp!!!!


I mit tidligere indlæg viste jeg jer alle de skønne broderier jeg har fået købt.
Og nu vil jeg jo gerne sy nogle dejlige ting af dem, men hold da helt op hvor nogle af broderierne lugter. Af gamle cerutter og støv.....:(

Jeg overvejer selv at fylde bunden af badekarret med vand og en mild shampoo og lade broderierne skvulpe lidt rundt i det, og bagefter at lægge dem våde op på aviser for ikke at vride dem.....???

Er der nogen af jer som har en god idé og kan hjælpe mig???

15 kommentarer:

 1. Hvad med rodalon? Bare følg anvisningen på flasken. Synes at det er ret effektiv til at fjerne lugt.

  SvarSlet
 2. Jeg står i samme problem, har også lige købt en del... De, som dine, luger også... Jeg har tænkt rodalon men når jeg skyller vil jeg komme eddike i vandet. Det er godt til at gøre farverne klare.... Held og lykke.. Glæder mig til at se om der kommer nogle mere erfarne råd, som kan bruges...

  Lone

  SvarSlet
 3. Hejsa
  Jeg har faktisk prøvet det ved en klokkestreng, som jeg skyllede op i mild shampoo, men den er naturligvis hvid, og ikke med så mange farver, som dine broderier.
  KH
  Anne

  SvarSlet
 4. Man kan göra så fint med gamla broderier. Jag har aldrig testat, men sett andra göra.

  SvarSlet
 5. Helt klart rodalon, men hold dig til anvisningerne. Put ikke andet i vandet. Sæbe mv ophæver nemlig rodalonens virkning, og det er jo ikke hvad du ønsker.

  Du kan altid vaske dem i andet bagefter når du har fjernet lugten

  SvarSlet
 6. Hej alle

  tak for jeres hurtige og gode råd.
  Rodalon, kan det købes i Matas??
  Bare butikkerne havde åbent og jeg ikke skulle til fødselsdag lige om lidt... det kribler sådan i fingrene for at komme i gang...
  God søndag til alle, Stine:)

  SvarSlet
 7. jeg ved nu ikke en dyt om den slags. men håber du får lugten fjernet, for de er rigtig søde de broderier,

  Kh sara

  SvarSlet
 8. Jeg følger nøje med her, synes det ser spændende ud... Jeg har også nogle gamle broderier liggende som godt kunne give liv til en pude e.l.. Men hvordan gør man? Altså hvordan syr man broderiet ind i pudebetrækket? Er det så nemt som bare at zigzagge kanten? Er bekymret for at trævle de flotte billeder op.

  SvarSlet
 9. Jeg har vasket omkring 50 - 60 broderier efterhånden, og de ryger lige ind i vaskemaskinen på ULD-program ("lidt farvesorteret": De mørkeste sammen, de mest røde sammen etc.) Og når de så er færdige på ULD-programmet,så er det frem med stryjernet med det samme og "voldstryge" dem med bagsiden opad. Ellers er de næsten umulige at få glatte igen. De behøver ikke stryges helt tørre, men næsten, og så ellers bare hænges på tørrestativet til de er HELT tørre. held og lykke

  SvarSlet
 10. Flere rigtig gode råd...
  jeg tror altså jeg prøver det med uldprogrammet.Gør det med det sammen, og giver en melding...

  Stine:)

  SvarSlet
 11. Hej alle

  Tak til anonym´s råd omkring vask af gamle broderier i vaskemaskinen.
  Har lige prøvet det af.
  Vasket 5 udvalgte broderier i mellem str., i nogenlunde samme farveskala og vasket dem på 30 grader uldprogram. Har "voldstrøget" de første 3, og med rigtig fint resultat.

  Det eneste jeg lige vil tilføje er at stoffet omkring broderiet trævler. Så hvis man skal bruge broderiet helt ud til kanten, kan det være en idé af sik sakke over stoffet først,
  ... men ellers skal jeg bare have delt resten af broderierne op i farveorden, også afsted i maskinen med dem...
  Stine:)

  SvarSlet
 12. Jeg ville bare lige fortælle at min nabo har lavet de fineste stole ud af en masse gamle broderier og gamle stole. Stolene er blevet hvidmalet med patina og sæderne er blevet betrukket med de gamle broderier. De er bare så fine og meget forskellige, men passer fint sammen alligevel.

  SvarSlet
 13. Fik du lugten helt væk? Jeg har lige fået en masse stof der lugtede fælt af kælder og efter en vask lugtede de stadig. Så foreslog min veninde at jeg kom eddike ved (i rummet til skyldemiddel) og det virkede :-)

  SvarSlet
 14. Hej Britta,

  Jeg synes at jeg har fået den der gammelt-støv-cerut lugt væk. Men broderierne lugter stadig sådan lidt af våd uld, selv om de er tørre nu..., så det kan da være at jeg skal prøve det med eddiken.
  Men bare tanken om og fornemmelsen af at de nu er rene, er bare meget mere behagelig.

  Stine:)

  SvarSlet
 15. Jeg ville vaske broderierne i hånden i sæbespånevand. Jeg har renset mange malerier med sæbespåneskum,hvor der i starten løb rigtig meget gul/brunt skidt af, man bliver så ved, indtil det er rent. Når I vasker på uldprogram kommer det gamle skidt ikke rigtigt af, så mit råd er sæbespånevand i hånden - 1 spsk pr. l. vand, opløses grundigt. Når stoffet så er rent, ville jeg skylle det i eddikevand.

  SvarSlet