torsdag den 21. januar 2010

Fornyelse af "gammelt" tørklæde.


Jeg starter i det små med at bruge af mine rester og "puste" liv i et tørklæde jeg har brugt flittigt en overgang.


Materialer:
Tørklædet er fra firmaet Lysgård. Du kan sagtens sy et selv i enten en lækker jersey men også en fast metervare kan bruges.
Vivaldi/pink mohair (fv. 15/p nr. 4)
og Safran/turkis bomuldsgarn(fv. 30/p nr. 3-3½)
Begge kvaliteter er fra Garnstudio, men du kan jo bruge af hvad du har så længe du bruger en hæklenål som passer til garntykkelsen.

I hver ende af tørklæde har jeg syet knapbånd fast med en bred sik-sak, således at buerne på båndet pegede ud over tørklædets kant. SAMTIDIG bukkes 1 cm ind i hver side af båndet.
I den yderste løkke i højre side af båndet fæstnes den pink mohair med en km.
Hækl 3 fm om hver løkke og 1-2 lm mellem hver løkke, hele vejen hen.
Antallet af masker skal være deleligt med 12 + 7.
Vend og hækl en rk fm tilbage.
1. rk: 1 lm, * spring 2 fm over, i næste fm hækles 5 stgm, spring 2 fm over, i næste fm hækles 1 fm *, gentag fra * til * hele vejen hen og når der er 4 fm tilbage hækles 5 stgm, spring 2 fm over og 1 fm i den sidste fm på rk.
2. rk: 3 lm, 2 stgm i 1. m, * hækl herefter 1 fm i den midterst af de 5 stgm fra forrige rk, i næste musling hækles ** 2 dobbelt stgm, 2 lm **, gentag fra ** til ** i alt 4 gange og slut af med 2 dobbelt stgm *, gentag * til * og slut af med en fm i den midterst af de 5 stgm fra forrige rk og 3 stgm i den sidste fm på rk.
3. rk: Skift til turkis. 1 lm, hækl 2 dobbelt stgm med 3 lm i mellem sig om hver af de 2 lm fra forrige rk, slut med en fm.

Design: Stine Hoelgaard Johansen/ fornøjelse:)


1 kommentar:

  1. Tak Stine for den fine inspiration :-) Har lige netop ryddet op i samlingen af tørklæder, og et lignende tørklæde fra Lysgaard var lige ved at ramme affaldsspanden - Kan se nu at det får lov at overleve i en fornyet version!
    Mange hilsner
    Mette

    SvarSlet