søndag den 26. februar 2012

"Kompromis-grydelapper"Vi har længe manglet grydelapper, og jeg har længe villet hækle nogle. Tykke og i en ordentlig størrelse.
Min mand nævnte dig i går, og jeg sagde," ok, jeg hækler nogle med det samme, men så skal de vel være gule så de matcher lampen over spisebordet!?":
"Neeej, jeg tænkte mere tomatsovs-røde, så man ikke kan se skidtet på dem", sagde min mand.
Deraf kompromis´et, og et mix af begges ønsker til farve, tilføjet lidt stålgrå, som er farven på bordet;)
De ville aldrig havde set sådan ud, hvis jeg bestemte alene, men min mand har også sine meninger og ønsker for indretningen, så det meste i vores hjem er et kompromis. 
Taler I jer også til rette om indretningen hjemme hos jer??
Eller hvem bestemmer??
Er din mand "Herre i eget hus"???

Grydelapperne er hæklet på nål nr. 4 og med 3 tråde Cotten 8. Undervejs er der fra omgang til omgang skiftet en enkelt tråd ud med en ny farve. På næste omgang 2 tråde i den nye farve, o.s.v.
Nu hænger de her, vores "kompromis", og lyser op 
og er til nytte og gavn:)) 

23 kommentarer:

 1. De er rigtig flotte. Lækre farver. Og smart måde med garnskiftet!

  SvarSlet
 2. Uha..dejligt at høre det ikke kun er her detaljer bliver diskuteret:O) her er vi også altid ude i de lange snakke om alt.engang imellem når jeg ser det lyse lækre pasteller..tøsede blomster og lign til inspiration rundt omkring hos de mange skønne bloggere drømmer jeg om at vi havde knapt så mange diskusioner og at det var mere bare mig der bestemte lige der..men må sige jeg er ovenud glad for at det altid ender så fælles...du ved græsset er jo ofte grønnest på den anden side:O)
  - Sikke et fint resultat i fandt frem til!
  God solskins søndag
  Smil fra Rikke

  ps. kig ind forbi..har lige skudt en give away igang:O)

  SvarSlet
 3. God ide med tomatsovsrød farve til grydelapperne...For er det en naturlov, at når man har taget et par rene grydelapper så dypper man altid hjørnet ned i tomatsovsen fra lasangefadet? Eller er det kun udvalgte steder det sker?

  SvarSlet
  Svar
  1. He, he Kirsten, det sker også altid her;))
   Så min mand havde jo egentlig en pointe!

   Slet
 4. Ja, mænd er fra mars og kvinder fra venus - vist nok en gammel selvhjælpsbog. Her er vi to om indretningen, men heldigvis kan vi begge to godt lide farver. Min mand korser sig da over "det hvide look" i nogle "Alt for damerne - hjem", og det får jeg aldrig lov til. Her sniger der sig istedet noget "kolonihavestemning" ind, fra dengang vi havde kolonihavehus i Århus.

  SvarSlet
 5. De passer fint til lampen :) Iøvrigt nogle dejlige varme farver. Herhjemme er det mig som bestemmer grydelappernes farve, de er lyse men det er min mand som smøre dem ind i sovsen :)))

  SvarSlet
 6. Hvor er de fine og passer jo bare perfekt til lampen :)

  SvarSlet
 7. Dejlige varme farver :o)
  hilsen Mona

  SvarSlet
 8. Ej altså Stine, jeg er VILD med farve-skifte-ideen. G.E.N.I.A.L.T.
  Med hensyn til indretning, så ville jeg ønske at min kære mand ville være ligeglad, men nej han har en mening. Grunden til at det er TRÆLS, er at jeg er til alt det loppe-markeds-skrammel, der kan slæbes ind og han er til minimalisme....det er lidt af en udfordring ;D

  SvarSlet
 9. De er super flotte:) Her hjemme har manden ikke så meget at skulle have sagt med hensyn til indretningen. Det sker dog engang imellem, at han lige skal "markere" sig lidt, ved at komme med nogle ideer:0) Bare det ikke er for feminint og at man kan se os begge i vores hjem, så er han godt tilfreds.
  /Maria

  SvarSlet
 10. Hvor er de fine. Smart måde at skifte farve på så du får "glidende overgange" og man ikke behøver at købe det der garn der skifter farve af sig selv..... (P.s. voers grydelapper er fyldt af tomatsovs. måske jeg lige skulle lave nogen nye.....)
  GOd søndag.
  Kh Maria

  SvarSlet
 11. Hos mig blander manden sig langt udenom, da han har erfaret han ikke har sans for det - da han skulle indrette sit krea-rum var jeg nogle gange rådgiver :) så det må vel være et skulderklap til mig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, lidt af et skulderklap.
   Hvis min mand havde et værelse, er jeg sikker på at jeg skulle holde mig langt væk. INGEN ADGANG

   Slet
 12. De er vildt flotte! Og hvor ser det godt ud med de farveskift! Den ide må prøves:)

  SvarSlet
 13. Det er dog de fedeste grydelapper jeg har set længe,jeg må vist også have lavet nogen.Fedt kompromis,det gør vi også hjemme hos os.

  SvarSlet
 14. Tja, n u bestmeer jeg jo suverænt ;o) Jeg var nødt til at bringe ret meget hvidt look ind i den lille lejlighed, for at vi ikke skulle for klaustrofobi, men godt med knald på resten. Kulørte klat ;o)
  I vores tidligere hjem var det på kompromis, og nogle gange var det virkelig svært at få gennemført ændringer. Mest fordi min mand var meget "vi plejer jo" typen, alt skulle stå der hvor det stod på dag 1. Tror også mine svigerforældres hjem har set ud på samme måde altid, så det stammer nok et sted fra :oD
  jeg synes jeg har set mange "kastraktionshjem" rundt omkring på bloggene.... rosenblomstret tapet i skabene? Man kan blive helt bekymret for om der er liv i mændene stadig. Jeg synes det er et sundhedstegn når de siger fra...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du fuldstændig ret i.
   Det er i den grad også mandens hjem. Og der skal også være plads til deres ting.
   Det der bare sker hjemme hos os er at min mand ikke kan se at noget kan ændres til det bedre. At alt skal stå hvor der altid har stået. Ligesom hos jeg, "plejer typen:))

   Slet
 15. Stine, selv om det er et kompromis, der er hæklet, er de skønne. Jeg er helt vilde med de farver i har valgt.

  Om vi går på kompromis, nogle gange, andre gange ikke. Selvfølgelig kan jeg så ikke lige komme med et eksempel, men sådan er det.

  God og hyggelig søndag aften til dig.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 16. Vildt flotte!! Og god idé med farveskiftet... Ser i hvert fald godt ud.. Herhjemme er vi også til kompromis'er - men med den notits at én af os interesserer sig noget mere for indretning end den anden;)
  Kh Anne

  SvarSlet
 17. Jeg synes de blev vild flotte netop sådan. Mon ikke det tit er sådan at det der først virker som et kompromis ender med at være det allerbedste valg?

  Her hos os er det mest sådan at jeg vil alt muligt som min mand kategorisk er imod. Ingen møbler der koster penge, ingen tapet, ingen romantiske pasteller, ingen loppefund og ingen vilde farver. Til gengæld er det vi bliver enige om jo meget godt....

  SvarSlet
 18. Altså den gule lampe er da sååå fed, Stine!!!

  Her er det i øvrigt både min mand og jeg, som afgør, hvordan huset skal indrettes, og vi er for det meste enige. Han er heldigvis altid fortaler for stærke farver :-)

  SvarSlet